Adana’daki sağlık hizmeti veren devlet hastanelerindeki sorunlar bir türlü çözülmek bilmiyor. Her geçen gün akıl almaz uygulamaların varlığı ile haberdar olduğumuz sağlık kuruluşlarına acilen el atılıp çekidüzen verilmesi gerekiyor.
DOKTORLAR NÖBET SATIYORMUŞ!
Seyhan Devlet Hastanesi, Marsa Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin acil servislerindeki acil nöbetlerinde ilginç olaylar yaşanıyor. Doktorların birbirlerine acil nöbetlerini sattıkları, bir doktorun 7 ila 8 nöbet tuttuğu bir acilde, diğer doktorların acil nöbeti tutmadıkları, nöbetlerini ücret karşılığında sattıkları, doktorların birbirlerinin IBAN’ına para gönderdikleri iddia ediliyor. Bu rahatsızlıkları ise aynı hastanede görev yapan doktorların yaşayarak ‘IBAN hareketleri kontrol edilirse nöbet satmanın neden kaynaklandığı öğrenilebilir’ ifadeleriyle konudan duydukları rahatsızlıkları dile getirdikleri öğrenildi.
AYNI HASTAYA GÜNDE İKİ REÇETE YAZILIYOR!
Acillerin ‘acillik’ olduğu bir başka olay ise aynı hastaya aynı gün içinde iki ayrı muayenenin yapılarak iki ayrı reçetenin yazılması olayı olarak karşımıza çıkıyor. Hasta poliklinikte muayene edilip reçete yazılıyor. Kan sonuçları alınmadan birinci reçete yazılıyor. Kan sonucu alındığında nöbetçi doktor bu kez devreye girerek performansı yükseltme ile hareket edilerek aynı hastaya bu kez nöbetçi doktor tarafından ikinci bir reçete yazılıyor. Oysaki sisteme girip kontrol edilse ikinci kez bu yanlışlık bilerek ve isteyerek yazılmayacak durumda.
GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENMİŞ OLSA…
Seyhan Devlet Hastanesi ile özellikle Marsa Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çalışanların mesailerine riayet etmedikleri, çalışanlar arasında idarecilerden kaynaklanan başıboşlukların yer aldığı, evrak kayıt başta olmak üzere birçok birimdeki güvenlik kayıtlarının incelendiğinde görevlilerin mesailerine uymayarak hastaları mağdur ettikleri gerçekliği ile karşı karşıya kalınacağı hastane personelleri arasında şikâyet anlamında konuşulmaya başlanıldı. Bu anlamda hastane yöneticilerinin güvenlik kayıtlarını inceleyerek konunun üzerine gitmesi isteniliyor.
ANTİBİYOTİK SKANDALI…
Adı geçen hastanelerdeki bir başka rahatsızlık ise doktorlar tarafından yazılan ilaçlardaki firma kayırmacılığı olarak karşımıza çıkıyor. Bir günde bir hastanede toplam yazılan 230 reçetedeki antibiyotik olarak nitelendirilen ilacın 200 adedinin aynı firmaya ait antibiyotik olduğu, yazılan antibiyotiklerin 3.kuşak en güçlü antibiyotikler olduğu ve bunun da çocuklara ilk aşamada yazılmasının doğru olmayacağı tıp dünyasında yüksek ses tonu ile konuşulmaya başlanıldı. Doktorların ilaç firmaları tarafından gezi, hediye gibi unsurlar ile taltif edildikleri, doktorların ise bu nedenle o firmaların ilaçlarını yazdıkları kaydediliyor.