1 hisse 172 bin lira

Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için sermayeler aktarılıyor.

Sarıçam İlçesi’nde kurulması düşünülen Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşumu için düğmeye basıldı. Ortak konumunda olan kuruluşlara yüzde 7’ye tekabül eden 1 hisse için 172 bin lira para ile hissedar olunabileceği belirtildi.
KİMLER ORTAK OLACAK?
Adana Ticaret Odası’nın meclis oturumlarında gündeme gelen konuya göre, Sarıçam’ın Göztepe Mahallesi Badras Mevki, Müminli, Bostanlık ve Nergizlik Mahallelerini ihtiva eden toplam 182 hektar alan üzerinde ihtisas sanayi bölgesi oluşturulacak. ATO, ADASO, ATB, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Büyükşehir Belediyesi ile Sarıçam Belediyelerinin yanında Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı da hissedar oldular.
YÖNETİME ‘BİLGİ VERİN’ UYARISI
Bir hissenin yüzde 7 oranında ortaklığı beraberinde getirip 172 bin lira sermayeye karşılık geldiğini belirten ATO Yönetim Kurulu’na Meclis Üyeleri önlerine getirilen muhasebe kayıtlarında bilgilerin olmamasından dolayı tepki gösterdiler. Yönetim ve meclislerinde nasıl bir temsil ile temsil edileceklerinin ve sermayesinin tamamı ile ATO’ya düşen yükümlülüğün açıklanmasını isteyen meclis üyelerine itiraz sonrası bilgi verildi. Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesinin Adana ekonomisine önemli katkılar getireceğini belirten ATO Yönetimi, meclisin olumlu karar vererek ortaklığı oylamasına da teşekkür etti.