10 aylık meclis üyeleri

Adana Milletvekili Aday Adayı olabilmek için görevlerinden istifa edip meclis matematiğini değiştirdiler.

24 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde aday adayı olabilmek için meclis üyeliği görevini bırakan isimlerin yerlerine yedeklerinden gelen yeni üyeler, 10 aylık süre içinde görev yapacaklar ve istifalar nedeniyle özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin meclis matematiğinde değişiklik söz konusu oldu.
SEYHAN VE ÇUKUROVA’DA SON DURUM
Seyhan Belediyesi’nden CHP’li Ertan Karaoğlu ve Berfin Salıcı Yakut istifa edince yerlerine Canşah Güler ile Nedim Demir meclis üyesi oldu. AK Parti’den istifa eden Muhammet Aksoy’un yerine Mustafa Akdağ, vefat eden CHP’li Ali Aydoğan’ın yerine ise Ahmet Ataş meclisin yeni üyesi olma imkânı buldular. Çukurova Belediyesi’nde ise AK Parti’den Aslı Çelik istifa edince yedeği olan Kasım Aras meclis üyesi olarak yeni görevine başladı.
YÜREĞİR’DE 3 İSTİFA GERÇEKLEŞTİ
Yüreğir Belediyesi’nde AK Parti’den Ozan Gülaçtı istifa edince yerine Ali Müfit Ekici, MHP’den Müslüm Susar ve Salih Gökçe’nin istifası ile boşalan koltuğa da Mehmet Satar ve Seyit Zumber getirildiler. Sarıçam Belediyesi’nde milletvekili aday adayı olmak için görevini bırakıp ayrılan isim olmadı. Sadece MHP’den bir meclis üyesi istifa ederek İYİ Parti’ye geçti.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEKİ SON DEĞİŞİKLİK
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde ise Ak Parti’den Ozan Gülaçtı’nın Hüseyin Aydınlı, MHP’li Mehmet Yasa’nın yerine AK Partili Burhan Şengül, MHP’li Salih Gökçe’nin yerine CHP’den İsmet Yüksel, CHP’li Zafer Mülazımoğlu’nun yerine de Kenan Kılıç yeni meclis üyesi olarak görev yapacak. Vefat eden Pozantı’nın MHP’li Meclis Üyesi Yalçın Gürgen’in yerine de Mehmet Sezer dağılıma göre meclis üyesi oldu. Bu gelişmeler ile Büyükşehir Belediyesi’nin meclis matematiği de değişmiş oldu.