10 öğrenci hastanelik

Okul kantininde satılan dondurulmuş bardakta mısır yüzünden öğrenciler hastaneye kaldırıldı

Adana’nın Kozan ilçesindeki Kozan Ortaokulu’nun 5 ve 6.sınıflarında okuyan 10 öğrenci, kantinde satılan dondurulmuş bardakta satılan mısır yüzünden zehirlenme tanısı ile hastaneye kaldırıldığı ve öğrencilere serum takılarak zehirlenmelerinin de önüne geçildiği öğrenildi.
SERUM BAĞLADILAR
5 yıldır kantin işletmecisi olan kişi tarafından çalıştırılan Kozan Ortaokulu’nun okul kantininde bakanlık tarafından satışı yasaklanan dondurulmuş bardakta satılan mısırın ısıtılarak öğrencilere satıldığı ve sağlık koşullarına uymayan bu mısır yüzünden 10 öğrencinin öğretmenler tarafından acil bir şekilde Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülüp burada müdahil olunduğu öğrenildi. Olaydan sonra Kozan Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin ilgili kantinde satılan bardaktaki mısırı tahlil ettirmek için Adana’ya incelemeye gönderdikleri okulda ise bu konuda araştırmanın sürdüğü belirtiliyor.
HERŞEY YASAK NE SATACAĞIZ?
Kantin işletmecisinin ‘onu satma, bunu satma. O yasak, bu yasak yüzünden para kazanamadığı için satışı yasak olan bu ürünleri sattığına’ işaret eden öğrenci velileri, ‘okul kantinleri denetlenmiyor. Çocuklarımız neyle karşı karşıyalar. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de okul kantinlerini para kazanç kapıları görüp ihale ile kiraya veriyorlar. Okul idaresi de yasak olan ürünlerin satışını görmelerine karşı sessiz kalıyorlar. Çocuklarımızın hayatıyla oynamaya kimsenin hakkı yok’ diyerek tepkilerini dile getirdiler. Kozan Kaymakamlığı’nın konuyla ilgili inceleme başlattıkları öğrenildi.