13 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası

Adana'da şehit yakınları ve gazilere törenle devlet övünç madalyası ve beratı takdim edildi.

13 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası
Adana’da şehit yakınları ve gazilere törenle devlet övünç madalyası ve beratı takdim edildi.Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, şehit yakınları ve gazilere törenle devlet övünç madalyası ve beratı takdim edildi. Adana Valisi Süleyman Elban, Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli'nde düzenlenen törende, çok onurlu bir vazifeyi ifa etmek üzere toplandıklarını söyledi. 
Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Elban, "1000 yıldan beri burayı yurt ve vatan edinirken bedeli hep kahraman şehitlerimizin kanı oldu. Yurt edindiğimiz bu toprak, alelade bir vatan parçası veya dünya coğrafyası üzerinde herhangi bir yer değil. Hak ile batılın İslam ile gayrimüslimin mücadelesinin kesişme noktasıdır bu cennet vatan." diye konuştu.
Daha sonra 13 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi. Bingöl'de terör örgütü PKK ile girilen çatışmada gazi olan Piyade Uzman Onbaşı Zeki Aksoy, madalya aldığı için gururlu ve mutlu olduğunu ifade etti.  Şehit Bekircan Hereklioğlu'nun madalyasını almaya çıktığında duvara yansıtılan oğlunun fotoğrafını seven anne Mediha Hereklioğlu da "Benim oğlum çok akıllı bir çocuktu, ne yapsam hakkını ödeyemem." dedi.
 

13 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası