2. Çukurova Kadın Çalışmaları kongresi gerçekleşti

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) işbirliğiyle 2. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi Adana'da gerçekleşti.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleşen kongre açılışına; Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Genel Sekreter Ekrem Aslan ve kadın çalışmaları yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Açılış konuşmalarıyla başlayan programda Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal; "kent yaşamında kadın ve çocuk" konulu bir sunum yaptı.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Kamuran Yerden ise; Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezlerinin işleyişi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
Program, Prof. Dr. Gaye Erbatur moderatörlüğündeki "Üniversitelerde Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları" paneliyle devam etti.
 
İki gün süren kongre boyunca "Kadına Yönelik Şiddet, Çalışma Hayatında Kadın, Din ve Kadın, Kırsal Kesimde Kadın, Örgütlenme ve Sivil Toplum Kuruluşları" gibi konularda uzman akademisyenler tarafından katılımcılara bilgi verildi.
 
"Kadın Sığınağı" adlı tiyatro oyunu ve "Bu İşin Arkasında Bir Kadın Var" adlı fotoğraf sergisi de kongre kapsamında sanatseverlerle buluştu.

Kent Konseyi kadın