2 salıncak 1 kaydırak kavgası!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Pozantı Belediyesi, Büyükşehir Meclisi'nin Aralık ayı oturumunda salıncak, kaydıracak yüzünden karşılıkla atışmaya girdiler. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 'Biz ne ara Büyükşehir Belediyesi ile bu kadar düşman olduk?' sorusunu yönelterek yazılan resmi yazıya işaret etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Pozantı Belediyesi, Büyükşehir Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda salıncak, kaydıracak yüzünden karşılıkla atışmaya girdiler. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ‘Biz ne ara Büyükşehir Belediyesi ile bu kadar düşman olduk?’ sorusunu yönelterek yazılan resmi yazıya işaret etti.
RESMİ YAZI İLE MALZEMELERİ İSTEDİLER
Başkan Mustafa Çay, Hüseyin Sözlü döneminde Pozantı Belediyesi’nin talebiyle ilçenin İstiklal Mahallesi’nde özel bir şahsın arazisine çocuk parkı yapılması talebiyle Büyükşehir Belediyesi’ne başvurup buraya çocuk parkı yapıldığını söyledi. Özel mülkiyet sahibinin park alanına inşaat yaptırmak istemesi üzerine buradaki parkı sökerek belediyenin garajına koyduklarını ve yeni bir alan bularak çıkan 2 salıncak ve 1 kaydırağı oraya monte edeceklerini söyledi. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin resmi yazı ile bu salıncak ve kaydırakları geri iade etmelerini istediklerini belirtti.
CHP’Lİ SEYHAN: BAŞKANLA KONUŞUP HALLEDİN
Başkan Mustafa Çay, ‘Büyükşehir Belediyesi’nin 2 salıncak 1 kaydırağa mı ihtiyacı var? Eğer var ise ben 10 park kurulması için kendilerine yardım edeyim. Bu kadar düşmanlık olmaz’ sözleriyle tepki gösterdi. Çay’dan sonra söz alan CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Gurup Başkanvekili Serdar Seyhan, “Bu konular bürokratlar üzerinden konuşulacak olan konular değildir. Zeydan Karalar ile görüşürsünüz, Pozantı’ya en çok hizmeti yapan Sayın Karalar’dır. Gereği yapılır, böyle mecliste bürokratlar üzerinden konuyu dillendirmeyi doğru bulmuyorum” dedi. MHP’li Cemal Demirdağ ise oturumda Döşeme Mahallesi’ne ekmek büfesi konulmasını ve Ahmet Cevdet Yağ Bulvarı’nın kaldırımlarının acilen giderilmesini istedi.
 

Mustafa Çay Pozantı