3 bin ekmek dağıtımına son!

Belediye Ekmek Fabrikası'nı tadilata alarak 'haklı gerekçede' buldular

Adana’nın Kozan ilçesinde belediye tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak 3 bin ekmek dağıtımı uygulamasına SP’li Belediye Başkanı Kazım Özgan son verdi. 3 bin ekmeğin sadece bin 700 ekmeğin gerçek ihtiyaç sahibine ulaştığı diğer bin 300 ekmeğin varlıklı insanlar tarafından kullanıldığı gerekçesi ile ekmek dağıtımına son verildiği öğrenildi. Bu arada Kozan Belediyesi Ekmek Fabrikası’nı da tadilata alarak kendilerine hakkı gerekçe çıkardılar.
BELEDİYEDEN BÜYÜK TASARRUF
 Kozan’da dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere belediyeden ücretsiz olarak verilen ekmeklerin tamamının kesildiği bildirildi. Günlük 3 bin ekmeğin ihtiyaç sahiplerine verildiğinin fakat yaklaşık 1700 ekmeği gerçek ihtiyaç sahibi olmayan ailelerin aldığı gerekçesiyle yardımın durdurulduğu, ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti için belediye personellerinin bizzat 3 bin aileyi ziyaret ederek yaklaşık bir hafta içerisinde yeniden ekmek verilmeye başlanacağı söylendi.
 SİYASİ BİR KARAR ELEŞTİRİSİ…
 Bu arada önceki Belediye Başkanı Musa Öztürk döneminde yoksul ailelere dağıtılan ekmeğin tamamının kesilmesi fakir oldukları bilinen bin 700 kişinin de ekmek alamaması ilçede eleştirilere neden oldu. Belediyenin yeniden tespit edeceği isimler ve aileler arasında fakirliği nedeniyle uzun zamandır ekmek alan kişilerin olup olmayacağı konusunda da güvenden kaynaklanan bir eleştirinin olduğu gerçeği ortaya çıktı. İlçedeki siyasiler, Kazım Özgan’ın fabrikayı tadilata alacağını gerekçe göstererek böyle bir uygulamadan vazgeçmesini doğru bulmayıp siyasi bir karar olarak nitelendirdiler.