3 isimle yola devam

Sürpriz olmaz ise Ekim ayında isimleri kamuoyu ile paylaşıp yeniden adaylıkları ilan edilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi çalışmalarını süratle tamamlayarak Ekim ayından itibaren mevcut belediye başkanlarının halen görevine devam ettiği yerlerdeki adaylarını kamuoyu ile paylaşacak. Öncelikle başarılı olduklarını inandıkları ilçelerin belediye başkanları ile yeniden yola devam edeceklerini ilan edecek olan CHP Genel Merkezi’nin Seyhan’da Zeydan Karalar, Çukurova’da Soner Çetin ve Karataş’ta ise Boğaçhan Ünal ile yola devam etme kararı alması bekleniliyor.
SEYHAN VE ÇUKUROVA TAMAM, KARATAŞ KONUSUNDA SORU İŞARETİ VAR
CHP Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tekin’in açıklamalarına göre halk tarafından kabul gören, başarılı bir yönetim sergileyen mevcut belediye başkanları ile yola devam edilecek. Bu kapsamda Seyhan ve Çukurova İlçe Belediye Başkanlarının yeniden aday gösterilmelerine kesin gözü ile bakılıyor. Bu arada Karataş İlçe Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’ın genel merkez tarafından yeniden aday gösterilebileceği ancak Ünal’a parti yönetiminden ve Karataş halkı tarafından adaylığına pek sıcak bakılmadığı da gelen bilgiler arasında yerini aldı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ‘ŞAŞIRTABİLİR’ AÇIKLAMASI
CHP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanabilmek adına ince eleyerek sık dokuduğu ve adayın da toplumun her kesiminden oy alabilecek nitelikte bir kişi olması adına hazırlığını bu istikamette yaptığı öğrenildi. Anket yoklamalarını sürekli olarak yaptıran CHP’nin parti temayül yoklamasını da dikkate alarak adayını belirleme yöntemini seçeceği ifade ediliyor. Parti dışından partiliyi de şaşırtacak nitelikte popüler bir ismin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da yapılmasının ihtimal dâhilinde olduğu kaydedildi.
MİLLETVEKİLLERİNİN ADAY ADAYI OLABİLECEKLERİ VURGUSU
Seyit Torun’un açıklamalarına bakıldığında yerel seçim kampanyalarında izlenecek stratejilerin dahi şimdiden hazır olduğu belirtilirken Adana ölçekli olarak Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmaya yönelik toplumun her kesimini birleştirecek ismin de belirlenmesinin kendileri açısından bir görev olarak değerlendirildiği vurgulandı. Torun, milletvekillerinin de aday olabileceği yönünde bir işaret verip “Herkesin aday adayı olmaya hakkı var. Ama benim aday adaylarına tavsiyem şu; bu işin karar vericisi vatandaştır. Aday olacak kişinin önce halkta karşılığı olmalı. Mutlaka parti örgütünde desteği olmalı. Seçim bölgesi için de projeleri olmalı” ifadelerini kullandı.
Adana Milletvekilleri arasında mevcut milletvekillerinin hiç birisinin belediye başkan adaylığı için başvuruda bulunmayacağına vurgu yapılıyor. Lakin eski Milletvekillerinden Elif Türkmen Doğan, Zülfikar İnönü Tümer, Sedat Doğan gibi isimlerin yeniden adaylık yarışında yerlerini alması bekleniliyor.