3 kalemde 3 milyonluk yardım

Pandemiden dolayı zarara uğrayan esnafa ve arı üreticilerine yönelik belediye kesenin ağzını açtı

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi dün aldığı kararla il genelindeki esnaflara ve arı üreticilerine pandemiden dolayı gördükleri zararı bir nebze de olsa karşılayabilmek için kesenin ağzını açtı.
OZAN GÜLAÇTI’DAN DESTEK AÇIKLAMASI
Kahvehane işleten ve çalışanlarına toplamda 1 milyon 500 bin lira, arı yetiştiricilerine 200 bin lira ve belediyenin binalarını kiralayanlardan kira parası almama, aşağıya çekme ve ötelemeden kaynaklı olarak da toplamda 1 milyon 500 bin lirayı bulan gelir desteği yerine geçecek yardımla totalde 3 milyon liralık yardım yapılmış olacak. AK Parti adına söz alan Ozan Gülaçtı, 3 ayrı kalemde yapılan yardımlarla ilgili Cumhur İttifakı’nın destek verdiğini gerekçeleriyle ortaya koyan bir konuşma yaptı.
KİMLERE NE YARDIMI YAPILACAK?
Alınan meclis kararına göre il genelindeki toplam 537 kahvehane sahiplerinin her birine bin lira, kahvehane çalışanlarına ise 500 lira olmak üzere toplamda Adana Büyükşehir Belediyesi 1 milyon 500 bin lira yardımda bulunulacak. Kozan’ın Çamlarca ve Çürüklü Köylerinde yangında zarar gören balcılara kovan ve arılı kovan yardımı olarak toplam 16 kişiye 200 bin liralık yardım yapılacak. Yine belediyede kiracı durumunda olan esnafların kiralarının ertelenmesi, kira bedellerinde artış sağlanmayarak verilecek destek ile öteleme yöntemi de kullanılarak il genelinde 1 milyon 500 bin lirayı bulan kaybın telafisi de söz konusu olunca böylelikle belediye totalde 3 milyon lira destek sağlamış olacak.
 
AFİŞ YASAĞINDA AK PARTİ FRENİ!
Şehrin özellikle kent merkezindeki kavşaklarda uygulanan afiş uygulamasından rahatsızlık duyularak CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş tarafından verilen teklif ile bu kirlilik ortadan kaldırılmak istenildi ve yeni bir ek madde ile ilan-reklam yönetmeliğinde düzenleme yapılması yoluna gidildi. Vursavuş’un teklifine komisyonda AK Partili üyeler ekleme yapmak istediler. Bu eklemeye göre kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ile siyasi partiler bu uygulamadan muaf olmalıdır ibaresini ekleyen AK Partili meclis üyeleri ilgili maddeyi oy çokluğu ile komisyondan geçirip meclise getirdiler. Bu durum söz konusu olunca ortaya iki ayrı teklif gelmiş oldu.
2 AYRI TEKLİF OLUNCA KARALAR MÜDAHİL OLDU
İlan-reklam yönetmeliğindeki Vursavuş’un teklifine göre ara yollar, ana yollara afiş asılamayacak olup emlakçıların afiş asmalarına ise kat sınırlandırılması getiriliyordu. Kâğıt afişler hiçbir şekilde kentin hiçbir yerine asılamıyor, trafiği aksatan bez afişlere ise yasak getiriliyordu. AK Parti’nin muafiyet getirilmesi yönündeki teklifi mecliste gruplaşmayı getirince konuya Başkan Zeydan Karalar müdahil oldu. Başkan Karalar, bu şekliyle gündem maddesini oylamanın anlamının olmadığını belirtip plan yönetmeliğinin de dikkate alınarak konunun yeniden komisyona sevk edilip burada üzerinde uzlaşılmasını teklif etti. Bunun üzerine ilgili madde oylanamadı ve yeniden komisyona gönderildi.