3 SİYASİ GELİŞME ÜZERİNE 3 KRİTİK SORU

Adana'da siyasetin nabzını tutan otoriteler 3 siyasi gelişme üzerine 3 kritik soruya yoğunlaştılar ve bu 3 soruya yanıt arıyorlar. Peki, bu sorular ve kritik gelişmeler nelerdir? Dilerseniz onları siz kıymetli okuyucularımızla paylaşarak yanıt arayalım.

Adana’da siyasetin nabzını tutan otoriteler 3 siyasi gelişme üzerine 3 kritik soruya yoğunlaştılar ve bu 3 soruya yanıt arıyorlar. Peki, bu sorular ve kritik gelişmeler nelerdir? Dilerseniz onları siz kıymetli okuyucularımızla paylaşarak yanıt arayalım.
1-      ÖZGAN AK PARTİ’YE KABUL EDİLİR Mİ?
10 Yıl Kozan’da AK Partili bir isim olarak belediye başkanlığı yapan ve son yerel seçimlerde MHP’li Nihat Atlı’nın belediye başkanı seçilmesine karşın YSK tarafından başkanlığının elinden alınarak (mazeretinden dolayı) ikinci sırada oy alan SP’li Kazım Özgan’a başkanlık mazbatasını verdiğini kamuoyu yakinen biliyor. İşte bugünün SP’lisi geçmişin AK Partilisi olan Kazım Özgan, son günlerde AK Parti’ye katılan diğer belediye başkanları gibi AK Parti’ye katılacak mı? Başka bir açıdan sorumuzu şöyle soralım. Kazım Özgan katılmak istemiş olsa AK Parti ‘trenden inenler bir daha bu trene binemez’ açıklamasını yaptıkları bir ortamda AK Parti Özgan’ı kabul edecek mi? İşte yanıt aranan birinci soru bu…
2-      CHP’DE İL BAŞKAN ADAYI SAYISI 2’YE YÜKSELİR Mİ?
CHP’de ilçe başkanlık yarışı bütün hızıyla sürüyor. İlçe kongreleri yapılıyor ve genelde tek aday olarak ilçe başkanlık seçimleri gerçekleşiyor. Hatta bazı ilçelerde 400’ün altında üye sayısı tutularak kayıtlı tüm üyelerle seçim gerçekleştirilip kısır bir döngü içinde ilçe başkanları seçiliyor. Böyle bir fotoğrafın ortada durduğu ortamda İl Başkanlığı için tek adayın yarışacağı kulislerde konuşuluyor. Lakin her an ikinci bir adayın yarışa çıkıp ‘bende varım’ demesine ramak kaldı diyerek konuyu değerlendirenler de var. CHP’nin Mehmet Çelebi ismi dışında ikinci bir isim olarak yarışa katılacak isim ortaya çıkar ise bu kişi kim olur? Bu sorunun yanıtı siyasi kulislerde aranmaya başladı.
3-      KARALAR BELEDİYEYE İŞÇİ ALACAK MI?
CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sayısının kaç olduğu tartışılan belediye işçileri ile yollarını ayırdı. Sözleşmeli personellerden de kurtuldu. İşte bu gelişmeler yaşanır iken son seçimlerde Karalar’a çalışan insanlar belediyede işe girebilmek için bekleyiş içine girdiler. Yılbaşından sonra belediyenin işçi alacağını düşünerek insanlar hazırlık yapmaya başladılar. İşe girebilmek adına tüm imkânlarını kullanmaya çalışan bu kişiler acaba başarılı olabilecekler mi? Zeydan Karalar, işten çıkardığı kişilerin yerine yeni işçi alabilecek mi? Siyasi kulislerde ‘yerlerine yenisini alacaksa neden çalışanları çıkardı. Hayır, almaz’ diyerek yorum yapanların yanında ‘almak zorunda’ diyenlerde var. Bu sorunun yanıtı da Adana adına merak konusu…