3 YIL İÇİNDE ŞAMPİYONLUK

Hakkında geçen hafta istifa iddaları ortaya atılan Adana Demirspor Başkanı, takımı ve taraftarları asla yüzüstü bırakmayacağını belirterek yeni hedefinin de açıkladı.

Hakkında geçen hafta istifa iddaları ortaya atılan Adana Demirspor Başkanı, takımı ve taraftarları asla yüzüstü bırakmayacağını belirterek yeni hedefinin de açıkladı.

Başkan Sancak, hedeflerinin önümüzdeki üç yıl içinde Süper Lig şampiyonluğu olduğu belirtti. Sancak, “3 yıl içinde şampiyonluk hedefimiz masada. Sabırla, inatla ve güvenle hedefe yürüyeceğiz” dedi.

 

MONTELLA’YA ŞAMPİYONLUK ŞARTI

Ç.BARIŞ – Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, başarılı teknik director Vincenzo Montella ile nikah tazelemek için Avrupa şartı koştuğunu söyledi.

Sancak, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Teknik Direktör Montella için, “Sözleşme için Avrupa şartım var, top artık Montella’da” dedi.

Bilindiği gibi, Montella’nın menajeri geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Montella’nın Adana Demirspor’da murtlu olduğunu ve kalmak istediğinin ifade ederek görüşmelerin olumlu olduğunu, 2,5 yıllık yeni sözleşme imzalanacağını duyurmuştu.

Bu arada., Adana Demirspor 25 maç sonunda 45 puanla Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardında dördüncü sırada bulunuyor.

 

 

5 BİN KİŞİ BİLET ALDI MAÇA GELMEDİ

 

Ç.BARIŞ – Adana Demirspor tribinlerinde artık klasik hale gelen bilet ve kombina almasına karşın maça gelmeme geleneği Antalyaspor maçında da sürdü.

Cumartesi günü oynanan Adana Demirspor – Antalyaspor maçında mavi lacivertli taraftarlara satılan bilet sayısı 13 bin 330 oldu. Ancak, turnikelerden geçiş yapan taraftar sayısı kombineler dahil 7 bin 934 kişi oldu. Diğer maçlarda olduğu gibi Antalyaspor maçında da 5 bine yakın combine ve bilet sahibi ortada görünmedi ve koltuklarını boş bıraktı.

 

EMRE AKBABA TARAFTARIN GÖZDESİ OLDU

Ç.BARIŞ – Adana Demirspor’un sezon başında Galatasaray’dan transfer ettiği Emre akbaba, hakkındaki endişeleri gidererek., taraftarın gözdesi olmayı başardı.

Maavi Lacivertli taraftarların Galatasaray’daki performansı ve ağır sakatlıkları nedeniyle “acaba” dediği ve takıma yaraylı olamahyacağını düşündüğü Emre Akbaba, takıma adapte oldu ve hakkındaki olumsuz düşünceleri sildi.

Genç futbolcu forma giydiği maçlarda 5 gol, 3 asistle toplam 7 gole katkı koyarken, Antalyaspor maçında da kilidi açan futbolcu oldu.

 

ONYEKURU KAYIPLARDA

 

Ç.BARIŞ  –  Adana Demirspor’da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru, sezon başındaki performansını mumla aratıyor.

Ligin ilk yarısındaki maçlarda sergilediği performans ve hızlı oyunuyla rakip takımlarının savunma hatlarınını korkulu rüyası olan Onyekuru, son maçlarda adeta dökülüyor.

Son maçlarda boş kaleye golü atamadığı pozisyonlarla taraftarlara saç baş yolduran Henry Onyekuru’nun milli maç arasından sonra Galatasaray karşısında ortaya koyacağı permons sadece Adana Demirspor taraflarları değil, rakip taraflarca da merak ediliyor.

 

PAŞA HÜSEYİN UNUTULMADI

 

Ç.BARIŞ – Adana Demirspor taraftarı, Mavi Lacivertli kulübün unutulmaz futbolcularından (Paşa) Hüseyün Çelik’i ölüm yıldönümünde andı.

PAŞA HÜSEYİN

Oynadığı futbolla, bitmek bilmeyen enerjisiyle Mavi Lacivertli taraftarların gönlünde taht kuran Paşa Hüseyin, 1955 yılında Ankara’nın Polatlı ilçesinde doğdu ve Gençlerbirliği’nin alt yapısında futbol hayatına başladı. 1977 sezonunda geldiği Adana Demirspor’da ise efsane oldu. Demirspor’da oynadığı 4 sezon boyunca inanılmaz mücadelelere imza atan Paşa Hüseyin, 1981 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’de sadece bir yıl kalabilen Paşa, Mersin İdman Yurdu forması ile geçirdiği bir sezonun ardından, Sakaryaspor forması ile futbol hayatını tamamladı.

Futbol hayatı boyunca toplam 197 Süper Lig ve Kupa maçına çıkan Paşa Hüseyin bu karşılaşmalarda 6 gol kaydına muvaffak oldu. Bu 6 golün 5’ini toplam 115 kez terlettiği Demirspor forması ile kaydetti.

Taraftarlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda, “Adana Demirspor için canla başla mücadele eden bir futbolcu olan Paşa Hüseyin'i bu taraftar unutmayacak” ifadeleriyle unutulmaz futbolcuyu bir kez daha andılar.

 

YUNUS AKGÜN CİM BOMA VEDAYA HAZIRLANIYOR

 

Ç.BARIŞ -  Kiralık olarak geldiği Adana demirspor’da oynadığı iki sezonda ortaya koyduğu performansla yıldızlaşan Yunus Akgün, Galatarasaray’a sezon sonu veda etmeye hazırlanıyor.

Galatasaray altyapısından yetişerek A Takıma kadar yükselen ve performansıyla alkış alan genç oyuncu Akgün, Adana Demirspor'a kiralanırken, burada gösterdiği müthiş performansla Sarı-Kırmızılılar'a geri dönmüştü. Galatasaray'da istediği süreyi bulamaması üzerine hakkında birçok transfer iddiası atılan 22 yaşındaki oyuncu için çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Sezonun ilk haftalarında ilk 11'in vazgeçilmezi olan genç isim, ilerleyen haftalarda hocasının gözünden düşerken, sezon başında birçok kulüpten teklifler aldığı biliniyordu. Avrupa'dan bazı takımların ciddi şekilde ilgilendiği Yunus Akgün takımda kalmıştı. Başarılı futbolcu o dönem yaptığı açıklamada hedefinin Avrupa olduğunu ancak Galatasaray'da şampiyonluk yaşamadan ayrılmak istemediğini dile getirmişti.

Akşam'ın haberine göre; Yaşanan tüm bu olaylar sonrası Okan Buruk'un sürekli olarak rotasyonda değerlendirdiği Akgün, düzenli forma giymek istemesi nedeniyle ayrılmak istediği ve kendisine gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldığı öğrenildi.

Bu arada, Adana Demirspor taraftarı, yeni sezonda hem Yunus Akgün’ü hem de Vargas’ı yeniden Mavi lacivert forma ile görmek istiyor. Taraftarlar bu isteklerinin sosyal medyadan dillendirmeye başladı.