31 branşta ''Yaz Spor Okulu'' açılacak

Okulların kapanmasıyla birlikte karnelerini alan çocuklar ve gençlerin hem dinlenip hem de spor yapmalarını sağlamak amacıyla Valilik koordinasyonunda uygulanan "Yaz Spor Okulları"nda düzenlenecek branşlar, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Ataşbak ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bu yıl beden eğitimi öğretmenlerinin de "Yaz Spor Okulu" kursu açabilecek olmasıyla, spor kurslarına katılımın da önemli oranda artmasının beklendiği belirtildi.
TOPLAM 31 SPOR BRANŞINDA KURS AÇILACAK. YÜZME DIŞINDAKİ BRANŞLAR ÜCRETSİZ OLACAK
Kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından Vali Mahmut Demirtaş'a verilen bilgilerde, bu yıl toplam 31 ayrı branşta spor okulu kursu açılacağı ve yüzme sporu dışında tüm branşların ücretsiz olacağı ifade edildi.
VALİ DEMİRTAŞ, "ÇOCUKLARIMIZ ve GENÇLERİMİZİN SPORU İÇSELLEŞTİRMESİ ÖNEMLİ"
Toplantıda verilen bilgiler ve yaz spor okullarına yönelik çalışmalarından dolayı katılımcılara teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise yaptığı açıklamada, sağlıklı bir yaşam için çocukların ve gençlerin spor olgusunu içselleştirmelerine büyük önem verdiklerini kaydetti ve tatil süresince yaz spor okullarına katılacak olan öğrenciler ile hocalarına başarılar diledi.
Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantı,  yaz spor okullarına yönelik ilgi ve katılımcı sayılarına yönelik çeşitli değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.
 

Yaz spor okulu yüzme