57.Alay Vefa yürüyüşü düzenlendi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezleri tarafından Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü anısına Türk Bayrağı ile '57.Piyade Alayı Şehitleri Anma Yürüyüşü' yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı olarak başlatmış bulunduğu ve Adana Gençlik Merkezlerinin organizasyonunda gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla; Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri Adana’da yüzlerce gencin katıldığı Vefa Yürüyüşü programı ile anıldı.
Yüreğir Müftüsü Celal Büyük tarafından Adana Sabancı Merkez Camii’nde Sabah Namazını kıldırmasıyla başlayan programda, Merkez parkta bulunan Açık Hava amfisinde Yüreğir Zekiye Düşmez Hal Camii İmam Hatibi Uğur Kocatürk tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi.
Çanakkale ruhunun asla sönmeyeceğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak: "Bir milletin tüm dünyaya İstiklalinden, bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin en büyük göstergesi olan 57. Alay’da şehit olanları anmak için bir aradayız. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, kurtuluş aşamasında Çanakkale’de kutsal değerlerimiz için en büyük fedakârlığı ortaya koyan şehitlerimizi ve  gazilerimizi şükranla  anıyoruz" diye konuştu.
Etkinliğe,  Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Habip Bilgin, kamu kurum ve kuruluşları idarecileri, gençlik merkezi liderleri ve gönüllü gençler katıldı.