84 MAHALLE KÖY YOLUNDA

Daha önce köy iken Özel İdare Kanunu'nda yapılan değişiklik ile mahalle statüsüne alınan yerlere yeniden köy olma hakkının tanınmasının ardından Karaisalı'da 59 ve Saimbeyli'de 25 köy başvuruda bulanarak köy olmak için harekete geçti.

Daha önce köy iken Özel İdare Kanunu’nda yapılan değişiklik ile mahalle statüsüne alınan yerlere yeniden köy olma hakkının tanınmasının ardından Karaisalı’da 59 ve Saimbeyli’de 25 köy başvuruda bulanarak köy olmak için harekete geçti.
İLÇELERLDE HABERİ OLMAYAN MAHALLELER VAR
İlçe Kaymakamlıklarından çıkan resmi yazı Büyükşehir Belediyesi’nin meclisine getirilerek oylanacak. Dün toplanan belediye meclis oturumunda 84 mahallenin yeniden köy statüsünü kazanması konusu görüşülürken konudan haberi olmayan diğer ilçelerdeki köylerinde başvurması halinde bu hakkın yeniden ihdas edileceği kaydedildi. Mahallelerin köy olması ile sıkıntılarının da ortadan kalkacağına vurgu yapıldı.
YENİ GETİRİLEN TEKLİFLERDE NELER YER ALIYOR?
Belediye meclis oturumuna getirilen gündem konuları arasında Yunusoğlu Süt Ürünleri Kooperatifine malzeme temini konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yetki verilmesi, belediye iştiraklerinde görev yapanlara günlük 4 binişlik ücretsiz ulaşım kartının verilmesi, şehit ailelerine nakdi yardım yapılması konusunda karar alınması, Yüreğir, Sarıçam, Seyhan ve Çukurova ilçelerinde toplam 3 bin hektarlık alandaki imar planındaki ölçekler arasındaki uyumun sağlanması konusu meclis üyelerinin önüne getirilip karara bağlanması sağlanacak.
 
DEMİRDAĞ: BELEDİYEDE SÜRGÜNLER YAŞANIYOR
MHP’li Meclis Üyesi Cemal Demirdağ gündem dışı söz alarak şehir merkezinde yapılan budamaları ehliyetsiz kişilerin yapmasının ağaçlara zarar verdiğini söyledi. Demirdağ, belediyenin budama konusundaki çalışmasına teşekkür ederek özellikle Çukurova ilçesinde aşırı derecede tekel bayi ruhsatı verilerek bazı olumsuz davranışların sanki özendirilmesi gibi bir durumun ortaya çıktığına dikkat çekti. Demirdağ, belediyede temizlik işçisinden en üst düzeydeki bürokrata değin sürgünlerin yaşandığına belirtip “Sürgünlerden rahatsız olan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut kendi partisinin belediyesindeki sürgünlere de bir el atsın istiyoruz” ifadeleriyle Barut’a çağrıda bulundu.
BOYRAZ: ADLİ TIP KURUMU TAŞINMALIDIR
CHP’li Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Cafer Boyraz, Sun Sineması Sokağı olarak bilinen ve halen Fatih Terim Sokağı olan alanda Adli Tıp Kurumu’nun binasının bulunduğunu ve bu binanın taşınmasını istedi. Boyraz, Mustafa Kemal Bulvarı’da Adli Tıp Kurumu’nun 25 dönüm arazisi bulunduğunu belirterek binanın buraya taşınmasının yararlı olacağını meclis üyelerinin dikkatine sundu. Adli Tıp Kurumu’nun şehir merkezinde kalmasının olumsuzluklarına dikkat çeken Meclis Üyesi Cafer Boyraz, iktidar partisinin biran önce bu konuda harekete geçmesini de önerdi.
 
“KARŞIYAKA DEVLET HASTANESİ’NDE SORUN VAR”
Öte yandan Yüreğir’in Karşıyaka semtinde daha önce Devlet Hastanesi olarak bilinen yerin yıkılması meclis gündemine getirilen bir başka konuydu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’e imar konusunda yaşanan sıkıntıyı aktarıp ‘Büyükşehir olarak bizim orada arsamız gözüküyor. Bu arsaları da birleştirerek Karşıyaka’ya yeniden hastaneyi yapmamız lazım. Birlikte bu sorunu çözelim” önerisinde bulundu. Kocaispir ise “Mennuniyetle Sayın Başkanım” diyerek yanıt verdi. İmar sorunu çözülmez ise hastane yapımı işlemine başlanılamayacak olmasına tüm meclis üyeleri ‘Biran önce bu konuyu çözelim. Yüreğir’i mağdur etmeyelim” diyerek yaklaşıp her iki belediye başkanına destek verdiler.