96 yaşındaki anne ile kızından örnek davranış

Mersin'de 96 yaşındaki Mediha Erdener ile 65 yaşındaki kızı, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Kovid-19) dolayısıyla evlerinde gönüllü olarak maske üretmeye başladı.

 Mersin'de 96 yaşındaki Mediha Erdener ile 65 yaşındaki kızı, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Kovid-19) dolayısıyla evlerinde gönüllü olarak maske üretmeye başladı. Şimdiye kadar 500'e yakın maske diken anne ile kızı, görenlerin takdirini topluyor. 
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin gönüllü kadınlarından olan Asiye Erdener Gürses, annesi 96 yaşındaki Mediha Erdener ile örnek bir davranışa imza atıyorlar. Belediye tarafından lojistik destekleri sağlanan kadınlar, evlerindeki dikiş makinesiyle maske üretmeye başladı. Korona virüse karşı insanların takması için şimdiye kadar yaklaşık 500 maske üreten anne kız, malzeme geldikçe de üretimlerini sürdüreceklerini belirttiler. Yaptıkları maskeleri belediyeye teslim eden anne ile kızı, gören herkesin takdirini topluyor. 
"Şu an yapmaya çalıştığımız bir dayanışma örneğidir" 
Yaptıkları işle ilgili İHA muhabirine konuşan Asiye Erdener Gürses, Mezitli Belediyesi’nin gönüllülerinden olduğunu söyledi. Kadınların omzunda bu ülkenin yükseldiğini vurgulayan Gürses, “Ülkemiz kadınları Kurtuluş Savaşı'nda da büyük mücadele vermişlerdir. Bizim şu an yapmaya çalıştığımız onların binde biri olamaz ama bir dayanışma örneğidir. Belediye Başkanımız iyi çalışıyor. Biz de ucundan tutabilir miyiz diye, ne yapabilirsek, üstümüze düşen neyse yapmaya çalışıyoruz. Şimdi işte maske yapmaya başladık. Hep berabersek biz bir şeyler yapabiliriz. Her şeyi belediyelerden, ülkeyi yönetenlerden beklemenin yanlış olduğunu artık insanlar öğrenmiştir. Hele ki bu virüsle birlikte daha çok iyi öğrenmiştir. Para, pul, makam hepsi herkes için çok gerilerde kaldı" diye konuştu. 

96 yaşındaki anne ile kızından örnek davranış