ABB pilot belediye seçildi

Hane içi şiddetin önlenmesinde Adana Büyükşehir pilot belediye seçildi

Hane içi şiddetin önlenmesinde Adana Büyükşehir pilot belediye seçildi
 
Sabancı Vakfı, UNFPA, Sabancı Üniversitesi, TÜSİAD iş birliği ile yapılan “Belediyeler İçin Kadına Yönelik Hane İçi Şiddetle İlgili Kurum Politikası Geliştirme ve Uygulama Rehberi Pilot Uygulaması Projesi’nde” Adana Büyükşehir Belediyesi 12 pilot belediyeden biri olarak seçildi.
 
Proje kapsamında eğitimler alındı, komisyon kuruldu ve çalışanlara yönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberi oluşturuldu.
 

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

‘’Proje kapsamında Aralık 2021 Şubat 2022 tarihlerinde eğitimler alınmış, hane içi şiddetle mücadele, politika geliştirme ve uygulama sorumluluğu üstlenmesi için “İş Yerinde Hane İçi Şiddetle Mücadele Politika Geliştirme Komisyonu” oluşturulmuştur. Komisyonca ve ilgili birimler ile yürütülen çalışmalar sonucunda “Adana Büyükşehir Belediyesi Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberi” oluşturularak; 11.03.2022 tarihli Belediye Meclisimiz 58 Sayılı Kararı ile kabul edildi.
“Hane içi şiddet bu ülkedeki kadın yaralanmalarının ve ölümlerinin başlıca nedenlerinden biridir. Çalışanların sağlığını ve güvenliğini Adana Büyükşehir Belediyesi;  çalışma barışı ve şiddetsiz bir yaşam için belediye olarak hassasiyetimiz üst düzeydedir. Belediye olarak tüm çalışanlara eşitlik ilkesi ile sağlıklı, güvenli bir ortamda,  dayanışma kültürü ile destek ve yardım alabilecekleri, şiddetin hiçbir türüne hoşgörü göstermeyen bir iş yeri ortamı sağlamayı amaçlamaktayız.”

Kadına yönelik şiddet ve hane içi şiddetle mücadele etmek için hazırlanan rehberin, Adana ili sınırları içeresinde, Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştiraklerinin, Adana Büyükşehir Belediyesi şirketlerine bağlı çalışanlarını, 6284 Sayılı Yasa ve uluslararası mevzuatlarca tanımlanan kadına yönelik şiddet ile hane içi şiddetin tanımlarını  kapsadığı ifade edildi.

Açıklamada, ‘’Toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetsizdik normunu benimseyen Adana Büyükşehir Belediyesi olarak aşağıda belirtilen ilkeleri kabul eder, siddete maruz kalan çalışanlarımıza yönelik aşağıdaki destekler sağlanır’’ denildi.


 

rehber