Abeydullah Kolcu, ''Delege sistemi kalkmalı''

CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Seyhan'da son yerel seçimlerde yapılan ön seçimin partiye dinamizm kaktığına değinip '40 bin üye kayıtlı Seyhan'da ön seçimde 22 bin civarında insan oy kullandı. Diğer 16 bin kişi sandık başına gelmedi. Bu da üye yapısının çok sağlıklı olmadığını ortaya koyuyor. İlçe başkanlık seçiminin dahi sağlıklı üye kaydı ile üyelerin oy kullanılması ile yapılmasından yanayız' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'ya gelip tarım toplantıları yapmasının çok verimli bir ortamda gerçekleştiğini ve partiye ivme kazandırdığına işaret eden İlçe Başkanı Kolcu, haftada bir gün Seyhan'ın köy ve mahallelerini ziyaret ederek halk ile bütünleştiklerini ve Ak Parti'nin kendi aleyhlerinde yaptıkları kötü propagandayı da yıktıklarını söyledi.

Seyhan ve Çukurova İlçe Belediye Başkanlarının çalışmalarının tabanda olumlu bulunup takdirle karşılandığını ve kendilerinin de ilçe teşkilat yöneticileri olarak bu hizmetlerden dolayı halkın mutlu olmasından keyif aldıklarını belirten Seyhan CHP İlçe Başkanı Kolcu, ‘Hedefimizde Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak var. Çok çalışarak bunu da gerçekleştireceğiz' dedi.
Abeydullah Kolcu ile muhabirimiz Orhun Başkan'ın yaptığı röportajı yayınlıyoruz.

- Sayın Başkan, parti teşkilatı olarak çalışmalarınızdan bahseder misiniz? Tabana ulaşmakta zorlanıyor musunuz? Ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

- Siz de takdir edersiniz ki Seyhan birçok vilayetten daha büyük bir ilçe. 800 bin nüfusu var. Seyhan CHP olarak bu anlamda sorumluluğumuz daha da artıyor. Mahalle toplantıları yapıyoruz. Buralarda mahalle muhtarları ile görüşüp halk ile bütünleşiyoruz. Partili olan mahalle muhtarları ile kenetleniyor, partisiz olan mahalle muhtarları ile yakın temas içinde onların da sorunlarını tespit ederek yerel yöneticilerimize aktarıyoruz. Sıcak bir temas halindeyiz. Bu da bizim partimizi dinamik tutuyor.

- Muhtarlardan söz açmış iken muhtarların talepleri neler oluyor sizden? Bu talepleri nasıl karşılıyorsunuz?

- Muhtarlarımız genelde mahallelerinin eksik olan hizmetlerinin tamamlanmasını istiyorlar veya eksik olan hizmetlerin biran önce bizden başlanılmasını istiyorlar. Bu istekler çöp sorunu, parkların yapılması, taziye evlerinin talebi, yeşil alan gibi mahalle halkına yararlı hizmetler oluyor bunlar. Biz de bu talepleri tespit ederek ilçe belediye başkanlarımıza iletiyoruz. Yazılı veya şifai olarak iletiyoruz bu talepleri. İmkânlar ölçüsünde sorunlar çözülüyor. Kapalı semt pazarları talepleri çok bu aralar. Yatay yerleşim alanlarında çöp konteynırları istiyorlar. Genelde ilçe belediyelerinden halkımız memnun. Bu da bir durum tespiti olarak karşımızda duruyor.

- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'ya tarım toplantısı ile ilgili olarak gelip gitmesinden sonraki gelişmeler nasıl yansıdı sizlere? Biraz da bundan bahseder misiniz?

- Çiftçimiz kendilerine sahip çıkan bir lideri gördüler ve halkımız da genel başkanımızı bağrına bastı. Seyhan ilçe olarak değişik mahallelerden belirlediğimiz 126 çiftçimizi Seyhan Oteli'nde genel başkanımız ile bir araya getirdik. Olumlu gelişmeler yaşandı. Partiye dinamizm getirdi.

- Büyükşehir Belediyesi'ni ve hizmetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz de bir belediye meclis üyesi olarak yerel yönetim anlayışını değerlendirin diye sormuş olsak neler söylersiniz?

- MHP'nin yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nden halk beklediği memnuniyeti göremedi. Halkın çok başarılı bulmadığı bir yönetim sergiliyorlar. Kaybettikleri oy oranı ile bu ortada aslında. Biz CHP olarak Seyhan ve Çukurova'da oylarımızı 20 bin artırmışız. Tablo ortada.

- Halkın sizden en fazla beklentisi ne oluyor? Ne gibi sıkıntı yaşıyorsunuz CHP ilçe örgütü olarak?

- 800 bin nüfuslu Seyhan'da en fazla sorun işsizlik sorunu. Yılların birikimi olarak CHP tabanı iş istiyor, aş istiyor. İş imkânını da temin etmek elbette zor. En büyük sorun bu. Suriyeli insanların da Seyhan'da öbeklendiklerini düşünecek olur isek işsizlik sorununun ne anlamına geldiğini daha iyi anlarız. Halkın ekonomisi çok kötü. Toplumsal ahlak çöküntüsü var bu şehirde. En fazla boşanma Seyhan'da yaşanıyor. İşsizlikte Türkiye birincisiyiz. Buna rağmen sorunların altından yerel yöneticilerimiz iyi kalkıyorlar.

- İl teşkilatı ile koordineli çalışma içinde misiniz? Ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

- İl Başkanlığı görevine Ayhan Barut arkadaşımızın gelmesinden sonra teşkilatta önemli çalışmalar kendini gösteriyor. Ayhan Barut başkan örgütü toparladı. Birlik ve beraberliği sağladı. Uyum içinde çalışıyoruz. Bu da partinin her geçen gün biraz daha güçlenmesine ve ön plana çıkmasına ışık tutuyor.

- CHP'nin kırsalda oyunun az olduğunu biliyoruz. Bu anlamda ne gibi çalışmanız var ve oylarınızı artırmak adına neler yapıyorsunuz?

- Evet, kırsalda oyumuz az. Bunu bilen Ak Parti'de kırsalda halkı olumsuz söylemlerle etkilemeye çalışıyor. AKP seçim bildirgemizin kopyasını çekti. AKP bizi kırsalda dinsiz parti olarak, CHP iktidara gelir ise İmam Hatipleri, Kuran Kurslarını kapatacak diyerek hakkımızda olumsuz tezviratlar yapıyorlar. Biz de bunun doğru olmadığını halkımıza giderek anlatarak kırmak durumunda kalıyoruz. Sosyal Yardımlaşma Fonlarını ve İş Kur'u da kullanarak iktidar kendi yandaşlarıyla bu işi dillendirmeye çalışıyorlar. Kırsaldan partimize oy artışını engellemek istiyorlar. Buna Kaymakamlar ve imamlarda dâhil oluyorlar. Ama ne yapar iseler yapsınlar CHP'nin yükselişine engel olamayacaklar.

- Ön seçim konusundaki düşüncelerinizi de almak isteriz. Son yerel seçimde ön seçim yaptınız. Bunun faydalarını gördünüz mü?

- Ben kendi adıma ön seçimden yana tavır alan bir kişiyim. Ön seçim yapıldığında aday olan arkadaşlarımız her teşkilatı ve her partilimizi gidip görüp, tanışma ve kaynaşma fırsatı buluyor. Ön seçim yapılmadığında herkes Ankara'ya akın ediyor. Çünkü adayları Ankara belirleyince seçmenden uzak kalınıyor. Kendi adıma ve teşkilat olarak sağlıklı üye yapılanması ile yani aidatını düzenli ödeyen partililerin yeniden partiye kayıtlarının yenilenmesi yöntemi ile ilçe başkanı, il başkanı gibi seçimlerinin de kayıtlı üye ile yapılmasından yanayım. Bunu sağlamak da zor değil. Bu anlamda genel merkeze görüş beyan ettik. Bunun çalışması da yapılıyor.

- Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

- Ben bu fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ediyorum.

CHP Abeydullah Kolcu delege seçim sandık