Adana, 6 ayda 55 bin porsiyon tatlı yedi

Siparişlerinde tatlı oranı en yüksek kentler arasında yer alan Adana'da yılın ilk 6 ayında 55 bin porsiyon tatlı yendi. Adana'nın en sevdiği tatlı çikolatalı sufle, waffle ve künefe oldu. Geçtiğimiz yıl ikinci sırada yer alan dondurmayı yerinden eden waffle, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2 kat daha fazla sipariş edildi. Adanalılar yılın ilk 6 ayında 2.758 porsiyon kadayıf yediler ve kadayıfın sipariş oranı bir önceki yıla göre yüzde 200 arttı. Adanalıların tatlıyı en sevdiği gün cumartesi, saat ise 20:00.

Yemeksepeti Türkiye’nin tatlı aşkını araştırdı:


En tatlı sever kentlerden Adana,


6 ayda 55 bin porsiyon tatlı yedi


 
 
Türkiye’nin dört bir yanından her gün yaklaşık 31 bin porsiyon tatlı siparişinin verildiği Yemeksepeti, tatlı aşkımızın detaylarını inceledi. Yemeksepeti, 67 kentteki 9,5 milyon kullanıcısının 2018’in ilk yarısında verdiği siparişleri inceleyerek Türkiye’nin tatlıya en düşkün kentlerini ve onların en çok hangi tatlıları sevdiğini açıkladı. Siparişlerinde tatlı oranı en yüksek kentler arasında yer alan Adana’da yılın ilk 6 ayında 55 bin porsiyon tatlı yendi. Adana’nın en sevdiği tatlı çikolatalı sufle, waffle ve künefe oldu. Geçtiğimiz yıl ikinci sırada yer alan dondurmayı yerinden eden waffle, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2 kat daha fazla sipariş edildi. Adanalılar yılın ilk 6 ayında 2.758 porsiyon kadayıf yediler ve kadayıfın sipariş oranı bir önceki yıla göre yüzde 200 arttı. Adanalıların tatlıyı en sevdiği gün cumartesi, saat ise 20:00.
 
01.08.2018, İstanbul
 
Tatlı; bozulan moralimizi düzeltiyor, mutluluğumuzu katlıyor, enerjimizi yükseltiyor ve yüzleri gülümsetiyor. Hal böyle olunca da yaz-kış demeden biz Türkler tatlısız yapamıyoruz. Tatlı tercihlerimizde geleneksel lezzetlerimizden vazgeçmezken dünyaca ünlü tatlılara da bayılıyoruz.
67 ilden her gün 31 bine yakın tatlı siparişi alan Yemeksepeti, Türkiye’de tatlıya en düşkün kentleri ve onların en çok hangi tatlıları sevdiğini araştırdı.
 
Adana, tatlıyı en çok seven kentler arasında yer alarak dikkat çekti.
 
Adanalılar 6 ayda 55 bin porsiyon tatlı yedi
 
Yemeksepeti verileri Adanalıların tatlı aşkının boyutlarını ortaya koyuyor. Bir önceki senenin aynı dönemine göre tatlı sipariş sayısının yüzde 60 arttığı Adana’da, kullanıcılar 2018’in sadece ilk yarısında 55 bin porsiyon tatlı yedi.
 
Çikolatalı sufle Adanalıların da gözdesi
 
Adanalılar Yemeksepeti’ndeki künefeden, kadayıfa, sütlaçtan, supangleye, waffledan, irmik helvasına, dondurmadan, aşureye binlerce çeşit tatlı sayesinde her günü tatlı dolu geçirdiler.
Yemeksepeti’nin raporuna göre Türkiye genelinde en sevilen tatlı çikolatalı sufle oldu. Adana da gözde bir Fransız lezzeti olan çikolatalı sufleyi en çok tercih eden kentler arasında yer aldı.
Bir Belçika lezzeti olan waffle ise Adanalıların en sevdiği ikinci tatlı oldu. Geçtiğimiz yıl ikinci sırada yer alan dondurmayı yerinden eden waffle’ın siparişleri bu yıl yüzde 100 oranında arttı. Adanalıların üçüncü tercihi ise kapı komşuları Hatay’ın sevilen lezzeti künefeden yana oldu.
 
 
Sufleyi pizzacılar sevdirdi
 
Çikolatalı sufle, Türk halkının vazgeçemediği sütlaç ve künefe gibi geleneksel lezzetlerin arasından büyük bir farkla sıyrılmayı başarmış bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Peki çikolatalı suflenin bu kadar rağbet görmesinin sebebi pizza desek? Yemeksepeti kullanıcılarının en çok sipariş verdiği lezzetler arasında olan pizza, suflenin önlenemez yükselişinin başrolünde. Geçtiğimiz yıllarda pizzacıların yan ürün olarak sundukları sufle konsepti tutunca sufle siparişlerinde de ciddi bir artış yaşanıyor.
 
Kazandibi sütlacı geçti
 
Yemeksepeti’nin tüm illeri kapsayan rapora göre; Türkiye genelinde en sevilen 3. tatlı fırın sütlaç olurken, Adanalılar sütlaç yerine daha çok kazandibi tatlısını tercih ettiler. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre sipariş sayısında yüzde 40 artışın olduğu kazandibi, sütlacın 2 basamak üstünde yer aldı.
 
Kadayıf Tutkusu
 
Adanalıların tatlı tercihlerine bakıldığında kadayıfın Adana sofralarında özel bir yeri olduğu görülüyor. Adanalılar yılın ilk 6 ayında 2.758 porsiyon kadayıf yediler ve kadayıfın sipariş oranında bir önceki yıla göre yüzde 200 artış yaşandı.
 
Adana’nın tatlı saati: 20:00
 
Adana’da tatlı siparişlerinin en yoğun olduğu zamanlar elbette akşam saatleri olurken, Adanalıların tatlıyı en çok sevdiği saat ise 20.00.
 
Adanalılar hafta içi tatlıya biraz daha karşı durabiliyor olsalar da hafta sonuna tatlı bir başlangıç yapmak istiyorlar ve en fazla tatlı siparişini cumartesi günleri veriyorlar.

Tatlı Adana