Adana çiftçisi hibe peşinde

Adana'da tarım ve narenciye ile uğraşan çiftçilerin Tarım Bakanlığı desteği alabilmek için gerekli hazırlıklarını yaparak iyileştirmeler ile resmi başvuruda bulunarak hibe almak istediği ve bu anlamda il müdürlüğünün çiftçilere büyük kolaylıklar sağladığı belirtiliyor.

Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, tarım ve narenciye yetiştiricisi olan çiftçilere hibe konusunda bilgilendirme toplantıları yaparak başvuruları aldıklarını ve değerlendirme komisyonunun bu başvuruları titizlikle inceleyerek sonuca bağladıklarını ifade ettiler. Bu arada Mayıs ayı içerisinde STDK isimli bir hibenin söz konusu olacağını ve müdürlüğün de bu anlamda hazırlık yaptığını söylediler.
 
Genç çiftçi uygulamasından faydalanmak isteyen üreticilerin de gerekli yaş koşullarını taşımak ve şartlarını yerine getirmek koşulu ile 30 bin liraya kadar hibeden yararlanabilecekleri de ifade edildi. Konu hakkında geniş bilgi edinmek isteyenlerin de il tarım müdürlüğüne başvurmaları istendi.

hibe Adana Çiftçi