Adana'da 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97.Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Adana'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, İl Spor Müdürlüğü çalışanları, izciler ve sporcular Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular. İl Spor Müdürü Ataşbak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde protokol üyeleri, öğrenciler, izci ve sporcular kortej yürüyüşü ile törenin yapılacağı İstasyon Meydanı’na geldiler.
Adana Valisi Mustafa Büyük halkın bayramını kutladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
Öğrenciler günün anlamını ifade eden şiirler ve Atatürk’ün Gençliği Hitabesini okudular.  Adana Büyükşehir Belediye Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Daha sonra Mehmet - Kamuran Tekin Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri dans gösterisi sundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları Aikido, step aerobik,  cimnastik, gösterileri sergilediler.
Törene,  Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Zülfikar İnönü Tümer, Adana Valisi Mustafa Büyük, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ve diğer yetkililer katıldılar.
-İL SPOR MÜDÜRÜ ATAŞBAK’IN KONUŞMASI-
Törende konuşan İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, asırlardır hür yaşayan aziz milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini, yaktığı kurtuluş meşalesi ile eriterek, yeniden şahlanışını simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramının 97. Yıldönümünü bir kez daha coşku, gurur ve sevinçle kutladıklarını belirtti.
“Özgür ve bağımsız bir ülkeyi müjdeleyen günlerin başlangıç noktasıdır”
19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Özgür ve bağımsız bir ülkeyi müjdeleyen günlerin başlangıç noktası olduğunu belirttiği konuşmasında Ataşbak, şunları kaydetti.
“Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetini gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için gerektiğinde canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne zor şartlar altında kurulduğunun bilincinde ülkemizi bilimde, sanatta, sporda, teknoloji ve yaşamın her alanında daha yüksek noktalara taşıyacaklarına inanıyorum. Milletimizin ve değerli Adanalı hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

19 Mayıs Adana Atatürk