ADANA'DA CUMHURİYET BİR BAŞKA GÜZELDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Adana'da coşkuyla kutlandı. Başkan Zeydan Karalar, Cumhuriyetin fırsat eşitliği, aş, iş, uygarlık ve her canlıya saygı olduğunu söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Adana’da coşkuyla kutlandı. Başkan Zeydan Karalar, Cumhuriyetin fırsat eşitliği, aş, iş, uygarlık ve her canlıya saygı olduğunu söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Büyükşehir Belediyesi önünden başladı. On binlerce Adanalı meşaleler ve bayraklarla Atatürk ve Ziyapaşa Bulvarı boyunca Cumhuriyet ve Atatürk lehine sloganlar atarak, Uğur Mumcu Meydanı’na doğru yürüdü. 
 
 CUMHURİYET FIRSAT EŞİTLİĞİDİR
Cumhuriyetin bir toplum için önemine değinen Başkan Zeydan Karalar, “Atatürk Anıtı’na çelenk koyarken bir arkadaşımız, ‘Cumhuriyetin, bir işçi çocuğunun belediye başkanı olabilmesidir’ dedi. Cumhuriyet, bir tamirci çocuğunun cumhurbaşkanı, bir kamyon şoförünün başbakan, cumhurbaşkanı olabilmesidir. Cumhuriyet kadın-erkek eşitliğidir, uygarlıktır, aş, iştir, kimsesizlerin kimsesidir. Tabii ki her canlıya saygıdır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bu Cumhuriyeti bizlere bahşettiği için minnettar olmalıyız. Biz birlikte bütün ulusal bayramları kutlamaya devam edeceğiz. Bütün ulusal bayramlar önemli fakat en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Cumhuriyet Bayramıdır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Adanalılar, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya Göksel konseriyle devam etti.