Adana'da Halk Oyunları Grup Yarışmaları Yapıldı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığının faaliyet programında yer alan Kulüpler Arası Halk Oyunları Grup Yarışmaları Adnan Menderes Spor Salonunda gerçekleştirildi.

9 ilden 39 takımın katıldığı yarışmaların açılış törenine Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu, Adana Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ve davetliler katıldı.
 
Yılmazel; “Halk Oyunları, Tarihsel Kültürümüzün Nişanesidir”
 
Yarışmaların açılış töreninde konuşan Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Halk Oyunlarının tarihsel kültürümüzün nişanesi olduğunun altını çizdiği konuşmasına şöyle devam etti. “Kulüpler arası Halk Oyunları Grup Yarışmaları için Adana’mıza hepiniz hoş geldiniz. Yarınımızın güvencesi, geleceğimiz, sevgili gençler; bugün sizlerle birlikte olmaktan, sizlerle bu atmosferi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. Güzel ülkemizin çeşitli illerinden buraya kadar gelen yarışmacı kardeşlerimizi, Antrenörlerini, Usta Öğreticilerimizi, Kulüp Yöneticilerini ve emeği geçen herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 
 
Sizler bu ve benzeri kültürümüzü yansıtan faaliyetlerle hem kültürel tarihimize hizmet ediyor, hem de birlikte yaşamanın, paylaşmanın önemini daha iyi kavramış oluyorsunuz. Kurum olarak bizler de tüm tesislerimizle siz gençlerimizin hizmetindeyiz. Heyecan dolu yarışmaları bizlere yaşatan başta sporcu kardeşlerimiz olmak üzere, eğitmen ve idarecilerimizi kutluyorum.
 
Tarihsel kültürümüz adına önemli olan bu özel ve anlamlı turnuvanın Şehrimizde düzenlenmesinde emeği olan, başta Federasyon Başkanımız Sayın Suat Aksu olmak üzere, Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a, İl Temsilcimize ve tüm Halk Oyunları Camiasına Adanalılar adına çok teşekkür ediyorum.
Bizler, gençlerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde de en önde olmasını ve bu alanlarda kendilerini yetiştirmelerini çok önemsiyoruz. Spor, her şeyden önce dostluk, kardeşlik demektir. Önemli olan bu müsabakalarda yarışmaktır. Sizler, bu medeni cesareti göstererek en güzel şekilde yarışacaksınız ve bir kısmınız dereceye girerek ödüller almaya hak kazanacaksınız. Ancak şunu unutmayın; bu gün burada yarışan 39 Ekibin tamamı bizim gönüllerimizin birincisidir. Bu duygu ve düşüncelerle organizasyonda emeği geçen bütün antrenörlerimizi, kulüp idarecilerimizi ve siz değerli gençlerimizi tebrik ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”
 
Yarışmalar sonunda dereceye giren takımlar aşağıdaki şekilde oluştu.
 
Minikler Düzenlemesiz
 
1.      Şehit Yavuz Öztürk HEM Spor Kulübü / Adana
2.      Kadirli Öğretmenevi Spor Kulübü / Osmaniye
3.      Rekreasyon Merkezi Halk Oyunları / Kayseri
 
 
Minikler Düzenlemeli
 
1.      Selçuklu Belediyesi İ.O. Spor Kulübü / Konya
2.      Osmaniye Halk Oyunları Spor Kulübü / Osmaniye
3.      Tekden Koleji / Kayseri
 
Yıldızlar Düzenlemesiz
 
1.      Ziyapaşa Spor Kulübü / Adana
2.      Kadirli Öğretmenevi Spor Kulübü / Osmaniye
3.      Aydınlıkevler Spor Kulübü / Kayseri
 
 
Yıldızlar Düzenlemeli
 
1.      Seyhan Belediye Spor Kulübü / Adana
2.      Akşehir Spor Kulübü / Konya
3.      Aydınlıkevler 38 Spor Kulübü / Kayseri
 
Gençler Düzenlemesiz
 
1.      ATFOGDER Spor Kulübü / Adana
2.      OFEM Spor Kulübü / Osmaniye
3.      Aydınlıkevler 38 Spor Kulübü / Kayseri
 
 
Gençler Düzenlemeli
 
1.      ATFOGDER Spor Kulübü / Adana
2.      Niğde Kız Teknik  Meslek Lisesi / Niğde
3.      Aydınlıkevler 38 Spor Kulübü / Kayseri
 
Büyükler Düzenlemesiz
 
1.      Büyükşehir Belediyesi Kürek Spor Kulübü / Adana
2.      Kadirli Öğretmenevi Spor Kulübü / Osmaniye
3.      Erciyes Ateşi Spor Kulübü / Kayseri
 
 
Gençler Düzenlemeli
 
1.      Büyükşehir Belediyesi Kürek Spor Kulübü / Adana
2.      Silifke Yıldız Gençlik ve Spor Kulübü / Mersin
3.      Konya Kültür Gençlik Spor Kulübü / Konya
 
 

Halk oyun