Adana'da Hormon Krizi

Adana'da FETÖ/PYD soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Müteahhit Tahir Acaroğlu'nun hormonlu binalarından ev alan Hasan Duru ve Aydın Gizir isimli kişilerin kendi satın aldıkları hormonlu binaların durumuna bakmadan bitişik binalarla ilgili şikâyet dilekçelerine sarılarak insanları da mağdur etmeye çalıştıkları belirtiliyor. Bu durum ise ataların 'ele verir talkını, kendi yutar salkımı' sözünün tipik bir uygulaması olarak değerlendiriliyor.

Aladağlar Apartmanı'nın kuzeyinde yer alan 7081 ada ve 1 ile 5 nolu parselin sahipleri inşaat ruhsatı talebinde bulunmak istediklerinde Tahir Acaroğlu ile nasıl bir ilişki içinde oldukları bilinmeyen Aladağlar Apartmanı sakinlerinden Hasan Duru ile Aydın Gizir'in şikayet dilekçelerine sarıldıkları gerçeği ortaya çıktı. Kendilerinin durumlarına hiç bakmadan evlerinin civarındaki imar durumlarını kontrol ederek aldıklarını beyan ettiler.
KENDİ APARTMANLARIYLA İLGİLENMEZLER!

Hormonlu binaları bulunan bu sakinlerin Başbakanlık, Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyeleri'ne gönderdikleri şikayet dilekçelerine kroki ve imar haritaları da ekleyerek işlerin tıkanmasına neden oldular. İmar konusunda fazlaca bilgi sahibi olmayan kişilerin şikayetleri ile de ortaya çözümlenmeyen sorunlar çıkmaya başladı. Kendi apartmanlarıyla ilgilenmeyen bu kişilerin müteahhit, belediye yetkilileri ve bazı kat sahipleriyle nasıl ilişki içinde oldukları da sorulması gereken bir soru olarak karşımızda duruyor.
HORMON İTTİFAKI MI SÖZ KONUSU?

Şikâyetler sonrasında Çukurova Belediyesi'de Aladağlar Apartmanı'nda kat maliklerine tebligat yaparak süre verdi. Bu süre de yakın zamanda doluyor. Kat sahiplerinin tebligat doğrultusunda her dairedeki 75'er m2 fazla imalatı yıkması gerekiyor. Ortaya çıkan belgeler kat sahiplerinin, "Müteahhit bizi kandırdı, mağduruz" şeklinde savunma yapma şansını ellerinden alıyor. Daire sahiplerinin müteahhit ile karşılıklı çıkara dayalı bir hormon ittifakı yaptıkları ileri sürülüyor.

Tahir Acaroğlu Hasan Duru Aydın Gizir hormon bina Çukurova