Adana'da İlk Resmi Müftü Nikahı

Müftülere resmi nikah yetkisinin verilmesinin ardından Adana'da ilk resmi müftü nikahını, Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Fuat Kahraman'ın Oğlunun nikahını kıyan Seyhan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Güller gerçekleştirdi.

Nikah törenine evlendirme dosyası ve belediye nikah memurlarının giydiği cübbe ile gelen Seyhan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, ilk kez resmi nikahı kıymak için nikah masasına oturdu. Müftü Güller, gelin Seher Akkul ve damat Fırat Kahraman’a şahitler huzurunda birbirlerini eş olarak kabul edip etmediklerini sordu. Gelin ve damattan "evet" yanıtı alan Müftü Güller, çiftin nikâhını kıydı.
Aile cüzdanını gelin Seher Akkul’a uzatan Müftü Güller, aile birliğinin huzurlu mutlu oluşması için tavsiyelerde bulundu .Nikahın ardından hep birlikte dua edildi.
Müftü Güller, "Yasalarımızda yapılan yeni düzenlemeyle resmi nikah kıyma yetkisi müftülüğümüze verilmesinin ardından biz de bu çerçevede ilimizde ve ilçemizde ilk defa müftülüğümüzce resmi nikah icra ettik. Yeni evlenen çiftlerimizin bu akdi hayırlara vesile olsun" şeklinde konuştu.
Gelin Seher Akkul ve damat Fırat Kahraman çifti, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesinden mutluluk duyduklarını, il genelinde müftülükçe kıyılan ilk nikahın kendilerinin olmasının da sevindirici olduğunu söyledi.
Aspendos Düğün salonunda yapılan ilk nikah merasiminde, genç çiftin yakınları ile birlikte müftülük yetkilileri hazır bulundu. Seyhan’da müftülük tarafından kıyılan ilk resmi nikah olarak kayıtlara geçen evlilik töreninde hem kuracakları yuvanın ilk adımını atan genç çiftinin heyecanlı olduğu görüldü.