Adana'da meyve bahçelerinin sayısı artıyor

Adana'da son yıllarda özellikle mandarin, limon, portakal, zeytin, badem, nar, nektarin, erik, kaysı ve şeftali bahçe tesislerinin arttığı bildirildi.

Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elamanları tarafından üreticilere bahçe tesisi, biyolojik mücadele, kültürel mücadele, biyoteknik mücadele ve kimyasal mücadele konularında uygulamalı olarak eğitim verilmeye başlandı. Özellikle üretim teknikleri (tohumla, çelikle, aşı ile üretim), kültürel mücadele (toprak işleme, kaliteli üretim materyali kullanma, gübreleme, dikim şekli, sulama-drenaj, budama, kullanılan alet ekipman, dikim zamanının ayarlanması, hasat zamanın ayarlanması), kimyasal mücadele (bitki hastalığı ve zararlıları ile koruyucu önlemler) ve kültürel mücadele gibi konularda çiftçi toplantıları ve tarla başı eğitimleri şeklinde bilgilendirme eğitimleri verildi. Üreticilere, bakanlık tarafından hazırlanan meyve yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılar ile ilgili kitapçıklar ve broşürler de dağıtılıyor. Ayrıca diğer kurumların meyve yetiştiriciliği hakkında açmış oldukları eğitim kurslarına İl Müdürlüğü teknik elamanlarınca eğitim desteği de veriliyor
 
Son olarak Çukurova Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Yüzüncü Yıl Mahallesi Çağrıbey lisesinde meyve üreticilerine açmış olduğu“Meyvelerde Budama ve Aşılama” kursuna, Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı teknik elamanlarından Tekniker Mahmut Kılçık, eğitici olarak katılarak, 57 üreticiye meyve ağaçlarında budama teknikleri ve meyvelerde aşılama çeşitleri konularında eğitim verdi. Kursta başarılı olan üreticilerimize budama ve aşılama belgeleri verildi.
 

Adana meyve bahçe mandarin