Adana'da Yüzme Aday Hakem Kursu Başladı

Türkiye Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Yüzme Aday Hakem Kursu' başladı.

Menderes Spor Salonu toplantı odasındaki gerçekleştirilen Kursu İzmir Bölgesi Uluslararası Hakemi Cihabir Çulhaoğlu ve Denizli Bölgesi MHK Üyesi Muharrem Öznalbant yönetiyor.
Kursa kız ve erkek 80 kursiyer katılırken, kursiyerlere Yüzme kuralları ve hakemlik hakkında bilgi verildi.
Teorik kısmın anlatımından sonra cumartesi günü Atatürk Yüzme Havuzu’nda uygulamalı eğitim verilecek.
4 gün sürecek olan kursa Adana'nın yanı sıra farklı illerden katılımın olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Sorumlusu Ramazan Bahadır, şöyle devam etti:
“ Yüzme sporuna olan ilgi arttıkça ilimizde müsabakalarda artıyor. Bu nedenle ihtiyaç duyulan nitelikli Hakemler yetiştirmek amacıyla belirli dönemlerde Yüzme Federasyonu ile ortaklaşa kurslar açarak bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Ayrıca Yüzme Kursuna katılan arkadaşlarımıza ve kursun düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”
Kurs sonunda gerçekleştirilecek olan sınavda başarılı olan kursiyerler “ Yüzme Aday Hakemi” olmaya hak kazanacaklar.
Ayrıca kursta Adana Yüzme İl Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Koç ile İl Hakem Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yazıcı’da hazır bulundu.