ADANA'DAN İNSAN MANZARALARI

Bugün sizlere iki ayrı fotoğraf ve bu fotoğrafların anlattıklarından bahsetmek istiyoruz. Fotoğrafların her ikisi de Adana'da kuru ayazın hâkim olduğu bir ortamda şehir merkezlerinde çekildi. Birincisi İnönü Parkı içerisinden, ikincisi de Ortadoğu Hastanesi'nin bulunduğu yerdeki alt geçitten çekildi bu fotoğraflar.

Bugün sizlere iki ayrı fotoğraf ve bu fotoğrafların anlattıklarından bahsetmek istiyoruz. Fotoğrafların her ikisi de Adana’da kuru ayazın hâkim olduğu bir ortamda şehir merkezlerinde çekildi. Birincisi İnönü Parkı içerisinden, ikincisi de Ortadoğu Hastanesi’nin bulunduğu yerdeki alt geçitten çekildi bu fotoğraflar.
 
BAĞATUR’UN ANITI MAKYAJ AYNASI!
İnönü Parkı içerisindeki hayat kadınlarının varlığından tüm Adanalılar haberdardır. Polisin titiz çalışmalarına karşın özellikle cinsel ilişki vaadi ile insanları kandırıp dolandıran kadınların yer aldığı bu park içerisinde kendilerini ağlarına düşürecekleri insanlara güzel gösterebilmek adına bu kadınlar makyaj yapmayı da ihmal etmezler. Adana’nın eski Belediye Başkanlarından Ege Bağatur adına yaptırılan anıtın ön kısmındaki pirinç levhanın güneşten parlaması ile oluşan parlamadan faydalanan bu kadınlar makyajlarını da yapmayı ihmal etmediler. Ne de olsa kadın her yerde kadındır!
SOĞUKTA YAŞAM MÜCADELESİ!
İkinci fotoğrafımız Ortadoğu Hastanesi’nin bulunduğu alandaki alt geçitte çekildi. Dışarıda 2 dereceye yaklaşan soğukluk var. Gecenin ayazından korunmak adına alt geçitte yatan kimsesiz bir yurttaştı bu fotoğraftaki insan. Sabahın erken saatlerinde insanların yürüyüş alanında bir kırık kanepe üzerinde battaniyeye sarılarak yatan ve hayat mücadelesi veren bu insana küçük bir çocuğun bakışı muhabirimizin dikkatini çekti. Deklanşöre basarak bu anı siz okuyucularımıza aktaran muhabirimizin çektiği bu fotoğraf aslında çok şey anlatıyor. Yeri ve yurdu olmayan insanların yaşadığı kent olarak da nitelendirilebileceğimiz bu şehirde dışarıda kalan bu insanlara yardım elinin uzatılması adına bu fotoğrafı önemsiyor ve yetkililere ‘bu insanı koruyun’ çağrısında bulunuyoruz.