Adana ekonomisi ne durumda?

Adana Sanayi ve Ticaret Odası'na, Ticaret Borsası'na sormak gerekiyor.

Adana Sanayi Odası dün bir açıklama yaparak Türkiye’deki Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü’nü değerlendirdi. Bu sektörün 1 milyon kişiyi istihdam ettiğini, sektörün istihdam deposu olduğunu açıkladı.
KENDİ ALANLARINDA VAKİT GEÇİRİYORLAR
Adana ekonomisinin durumu hakkında gerek Adana Sanayi Odası, gerekse de Adana Ticaret Odası ile Adana Ticaret Borsası’nın yetkilileri uyarmaya yönelik, radikal kararların alınmasına ve halkın içinde bulunduğu durumu ortaya koyma adına bir açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmıyor. Temsil ettikleri sanayici, ticaret erbabı ve tarım sektörünün paydaşlarının içler acısı durumundan dem vurmayan odaların bu durumu ‘şehirden kopuk olarak odalar kendi alanlarında vakitlerini geçiriyorlar’ şeklinde yorumlanıyor.
SORACAK O KADAR ÇOK SORU VAR Kİ!
Adana Sanayi Odası yetkililerine sormak gerekiyor. “Adana’da sanayinin temsilcileri mutlu mu? Ekonomik koşullar altından kalkıp ticaretlerini rahat ve huzurlu yapabiliyorlar mı? Para kazanabiliyorlar mı? Sorumluluklarını tam olarak yerine getiriyorlar mı? Adana Ticaret Odası’na sormak gerekiyor. ‘Temsil ettiğiniz esnafın durumunu biliyor musunuz? Sadece aidatları toplayarak yöneticilik mi yapıyorsunuz?’ Yine Adana Ticaret Borsası’na sormak lazım. ‘Borsa olarak temsil ettiğiniz kesimin yaşam kalitesinin bu ekonomik zorluklar altında iyi olduğunu söyleyebilir misiniz?”
ADANA’DAN VE ADANALIDAN KOPUK YÖNETİM!
Odalar ne yazık ki ekonomideki sıkıntıları dile getiremiyorlar. Kerhen de olsa desteklemek durumunda kalıyor. Adana’da olup bitenleri en son duyan merciler gibi olayları rafa kaldırarak zamanı gelince indirmeyi tercih eden yönetim anlayışı ile mevcut odalar yönetim sergiliyorlar. Bu da oda üyelerinde ciddi anlamda rahatsızlık uyandırıp ‘Adana’dan ve Adanalı insanlardan kopuk yönetim anlayışı ile oda yönetiliyor’ yorumlarını her üç oda içinde artık üyeleri çok sesli olarak söylemeye başladı.
ORTAK BİR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEBİLİR MİSİNİZ?
Barış Gazetesi olarak her üç oda yönetiminden şunu bekliyoruz. Ortak bir basın toplantısı düzenleyerek temsil ettiğiniz üyelerinizin ekonomik anlamda karşılaştıkları zorlukları kamuoyu ile paylaşabilir misiniz? Size yöneltilecek olan sorulara yanıt vererek ekonomiyi yönetenlere mesajlarınızı ortak bir ses olarak verebilir misiniz? Çoğu kez aynı masa etrafında bir araya gelerek ortak açıklama yaptığınız gibi bu şehrin esnafının, sanayicisinin, çiftçisinin, üreticisinin çektiği sorunları hep bir ağızdan dile getirip sürekli basın açıklamaları ile destekleyebilir misiniz? Odalardan beklenti bu istikamette. Biz de bu şehrin yerel basın mensupları olarak bu eksikliği oda yetkililerine iletelim istedik. Sahi, en son olarak basın mensupları ile ne zaman bir araya geldiniz? İstanbul’dan yayın yapan televizyonlara ücret ödeyerek ekranlara çıktığınız günlerin haricinde yerel basınla ne vakit bir araya gelebildiniz? Yerel basını dikkate almayan tavrınızı ne vakit ortadan kaldıracaksınız?
BİZ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ DİYEBİLİYOR MUSUNUZ?
Şimdi bu üç odanın yönetimi çıkıp ‘fırsat buldukça bu konuları gündeme getiriyoruz’ savunmasında bulunabilirler. Lakin görünen odur ki yapılan tüm açıklamaları arşivlerden karıştırarak baktığımızda ‘Adana’nın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı ne yazık ki telaffuz edilemiyor. Tepki konulamıyor. Aksine destek içerikli açıklamalar ile yerelde iktidarlığın devamı adına kapılan koltuğu kaybetmeme adına çalışmalar ortaya konuluyor’ şeklinde genel bir görüntü ortada. Biz de diyoruz ki gelin bu görüntüyü ortadan kaldırın. Bu Adana’nın, Adanalının ekonomik anlamda çektiği sıkıntının sesi olun. Çok mu şey istiyoruz sizlerden? Gelecek yanıtlarınızı da gazetemizin sorumlu yayıncılık anlayışı gereği aynen yayınlayacağımızı belirterek her üç odamızdan da yanıt bekliyoruz. ‘Biz görevimizi yapıyoruz’ diyebiliyor musunuz?