ADANA EKONOMİSİNE BALTA VURUYOR

ATO 37. Meslek Grubu Komite Başkanı Şimşek'ten Köse'ye sert tepki.

Adana Ticaret Odası’nın 37.Meslek Grubu Komite Başkanı olan Mehmet Şimşek, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse’nin kentimizde kaçak et kesimlerinin yapıldığı yönündeki açıklamalarının şehir ekonomisine balta vurduğunu söyledi.
Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse’nin kentteki etlerin 2/3’ünün kaçak olduğu yönündeki açıklamalarının lokantacılar ve kebapçıları zor durumda bıraktığının altını çizen 37.Meslek Gurubu Komite Başkanı Mehmet Şimşek, “Bu oranı neye göre ve nasıl tespit etti? Adana esnafına bu tür açıklamalar balta vurmak demektir. Kesimhaneler yok ise Adana’da eğer bunun sorumlusu belediyelerdir. Kaçak et denildiği zaman at, eşek eti akla geliyor ve halkımızda et yemekten, etli yemek yemekten imtina ediyor” dedi.
Kasaplar Odası’nın yeterli denetimi yapmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Komite Başkanı ve 40 yıllık esnaf olan Mehmet Şimşek, Nihat Köse’nin kesimhaneleri hedef alan bu açıklamalarından sonra esnafın işinin yüzde 30 oranında düştüğünü söyledi. Merdiven altı kesimlerin önlenmesi gerektiğini kaydeden Şimşek, işletmelerin denetlenmesini isteyerek ‘Hazır kıymayı ben iş yerine 55 liradan alıyorum. Marketlerde ve değişik yerlerde 35 liraya kıyma satıyorlar. Kemikli et 40 liradan satılır iken hazır kıymayı 35 liradan nasıl satabiliyorlar? Mezbahanelerin sayısının artırılıp denetiminin yapılması gerekiyor. Hijyen konusunda sıkı denetim yapılmalıdır. 15 liraya kebap satan insana sen nasıl bu fiyattan kebabı satabiliyorsun diye de sormak lazım” ifadelerini kullandı.
Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanının akılları karıştıran ve rakamlar ortaya koyarak iddialı cümleler kurmasının doğru bir yöntem olmadığını belirten Şimşek, ‘Tescilli et konusunda gereken cümleler kurabilirsiniz ama genelleme yaparak tüm esnafı da zan altında bırakamazsınız’ dedi.