Adana Hipodromu'ndaki Tekeli Kırın?

Adana Hipodromunda TJK tarafından düzenlenen at yarışlarında görev alacak olan teknik kadrodaki görevlilerin listesinde uzun yıllardır bir değişikliğin olmadan sürekli olarak Adana İl Tarım Müdürlüğü'nün belirli isimlerinin yer alması bu konuda bir 'TEKEL'in oluştuğu gerçeğini ortaya koyduğu iddia ediliyor.

15 yıla yakın zamandır sürekli listede yer alan belirli isimlerin bu görevlerinden dolayı yüklü miktarda maaşlarının dışında bir gelir elde ettikleri ve bu gelirlerini de devlet memuru maaşlarının dışında beyan etmedikleri için vergisini de vermedikleri ifade ediliyor. Bu konudaki tekelden rahatsız olan Adana İl Tarım Müdürlüğü'ndeki görevli devlet memurlarının, ‘listenin yapılması belirli kişilerin tekelinde. Bu listeyi yapanlar da, Ankara'dan onaylatanlar da ayrımcılılık' yapıyor diyerek tepkilerini yüksek ses tonundan konuştukları ve bundan dolayı da TJK'nın da rahatsız olduğu ifade ediliyor.

TEKEL OLUŞTURULMUŞ GİBİ

Yüksek Komiserler Kurulu tarafından onaylanan listenin ilk sıralarında yer alan Ömer Akmaz, Mehmet Ali Sözmen, Mustafa Eroğlu, Hasan Keskin, Birsen Ergün, Rasim Şahin, Mehmet Oğultekin, Adil Arslankaredede, Ömer Sögüt, Recep Akgün, Eren Kaya, Sonay Aslan, Tahir Barış, Yüksel Hackerimli, Esra Boyzar, Murat Kaçmaz, Cengiz Horozoğlu, Ali Kansu Öztürk, Arkal Akal, Kadir Yılmaz, Musa Aygedik, Ali Kaygusuz, Teyfik Demiralp gibi isimlerin demirbaş isimler gibi yer aldıkları bu tekelin kırılması adına Tarım Bakanlığı nezdinde bir çalışmanın da yapılacağı bizlere ulaşan duyumlar arasında yer aldı.
 
MAAŞ GİBİ GÖREVLİ ÜCRETİ!

Tarım Bakanlığı yetkililerinin yarışların yapıldığı kentlerde görevlendirilen bu isimlerin kendilerine ulaştığında hangi kıstasları dikkate aldıkları bilinmez ama yıllardır bu işin belirli kişilerin elinde olması sanki tekel oluşturuluyor olması memurlar arasında tepkilere neden oluyor. Bu anlamda bakanlık yetkililerin bu tekelin kırılması adına ülke genelinde bir çalışma yaparak adil olunmasını temin etmek adına adım atmaları bekleniyor. Bu listelerde görev alan kişilerin haftanın her günü yarışların olduğu bir şehirde maaşlara yakın bir ücreti de buradan gelir olarak elde ettikleri ve bunun da yasal anlamda beyanını vermediklerinden vergilerinin de tahakkuk ettirilemediği ifade ediliyor.

Adana Hipodrom TJK Tarım Müdürlüğü tekel