Adana'nın menfaatleri için 'EVET'

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin dün toplanan Kasım ayı oturumlarında tüm siyasi partilerin meclis üyeleri kentin menfaatleri için sorumluluk aldıklarını belirterek 'Konu Adana olunca hepimiz taşın altına elimizi koyarız. Bu belediyenin çalışması demek Adana'ya hizmet etmektir' diyerek tek vücut gibi davrandılar.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan Kasım ayı oturumlarında tüm siyasi partilerin meclis üyeleri kentin menfaatleri için sorumluluk aldıklarını belirterek ‘Konu Adana olunca hepimiz taşın altına elimizi koyarız. Bu belediyenin çalışması demek Adana’ya hizmet etmektir’ diyerek tek vücut gibi davrandılar.
 
GÜLAÇTI: ARTIK BORÇ BİRİKTİRMEYİN
AK Parti’nin Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı gündem dışı söz alarak 2019 yılının Mart ayından bu tarihe kadar işçi alacaklarının ödenmesi konusunda borçlanma yetkisi verdiklerini ve desteklerini esirgemediklerini söyledi. Gülaçtı, Büyükşehir Belediyesinin artık borçları biriktirmemesine vurgu yaparak “Yarın kalan projeleri de bitirin artık. Rutin hizmetler ile Adana’ya yeterince hizmet yapmış olmazsınız” uyarısında bulundu.
 
MERCİMEK: TURGUT ÖZAL’I RAHATLATIN
İYİ Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek, Mesut Yılmaz isminin kentteki uygun bir yere verilmesini önerip Turgut Özal Bulvarı üzerindeki şantiyelerin trafiği felç ettiğini belirterek uyardı. Mercimek, kentteki binaların yüzde 80’inin iskansız ve yüzde 50’sinin de kontrolsüz olduğuna değinip “Kentsel dönüşüm bu kentin olmaz ise olmazıdır. Kentin deprem sonrasında toplanma merkezlerini de halka anlatın” dedi.
 
AVCI: AKSAGAZ SORUNUNU ÇÖZÜN
AK Parti’nin Kozan Belediye Meclis Üyesi Av. Abdullah Avcı Aksagaz’ın Kozan’da elinin kolunun bağlı olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ile kazı bedeli ödememe konusunda düştüğü ayrılık nedeniyle Kozanlıların mağdur olduğunu söyledi. Avcı, 668 daire ve 100’ün üzerinde Kozan’daki inşaatları doğalgaz bağlanamadığını, Büyükşehir’in kazı izni vermediğini ve sorunun hukuki olmasına karşın mağdur olanın Kozanlının olduğunu belirtti.
 
SEYHAN: SİZ EVET DEMESEYDİNİZ NE OLURDU?
AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı’nın borçlanma konusundaki konuşmasından sonra kendi adına söz alan CHP’li Serdar Seyhan “Sanki Cumhur İttifakı evet demeseydi borçlanılmazdı gibi konuşma yapmak hiç şık olmadı. Borçlanmaya her grup mensubu meclis üyeleri ittifakla evet dediler. Belediyenin her zaman yanında gibi yer aldığınızı imaj olarak ortaya koydunuz. Bunlar ise gerçekleri yansıtmıyor maalesef” sözleriyle Gülaçtı’ya yanıt verdi.