Adana'nın nisanı da insanı da bir başka

Başkan Hüseyin Sözlü, Adana'ya son 5 yılda gelen yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 100'e yakın artış kaydedildiğini, bu ilerlemede Portakal Çiçeği Karnavalının etkisinin büyük olduğunu vurguladı.

Karnaval haftasında kentteki otellerin, konaklama tesislerinin tamamen dolduğunu, yeme-içme mekânlarında büyük bir hareketlilik ve ekonomik canlılık yaşandığını aktaran Başkan Sözlü, “Bu yılki karnavalımıza 100 bin kişinin gelmesini, Adanalı hemşerilerimizin harcamalarıyla birlikte yaklaşık 85 milyon liralık bir ekonomik hacim oluşacağını öngörüyoruz. Karnavalımızın olumlu yansımaları sadece Adana’yla sınırlı değil. Çukurova’yı bir turizm destinasyonu olarak değerlendirdiğimizde komşu illerimizde karnavalımızdan fayda sağlıyor” diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na eğlenmek, gülmek, mutlu olmak isteyen herkesi davet etti.
‘Adana’nın nisanı da insanı da bir başka’
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 6. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Adana’nın en değerli markası haline geldiğini belirtip, yüzbinlerce insanı Çukurova’nın başkentinde buluşturan dev etkinliğin küresel tanıtım, sosyal, kültürel ve ekonomik kazanımlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak karnavala tam destek verdiklerini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Adana’nın nisanı da insanı da bir başkadır. Yiğidin harman olduğu, bereketin derman olduğu yerdir Adana. Nisan ayında Adana’nın sokakları portakal çiçeği kokar. Kentimizin parklarındaki, turunç ağaçlarında saklıdır o muhteşem koku. Dalga dalga yüzünü okşar, ruhunu arındırır insanın. Her yıl sadece nisan ayında iki üç hafta süren bir mucizedir adeta…O yüzden eğlenmek, gülmek, mutlu olmak isteyen herkesi Portakal Çiçeği Karnavalı’na davet ediyoruz” dedi.
Karnaval dev bir meydan kazandırdı
Portakal Çiçeği Karnavalının coşkuyla kutlanması için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânları seferber ettiklerinin altını çizen Başkan Sözlü, geçen yıl Seyhan Nehri kıyısında dev bir karnaval yerleşkesi oluşturduklarını anımsattı. Başkan Sözlü, “Yaklaşık 50 dönüm alanda oluşturduğumuz karnaval yerleşkesinde 30 bin araçlık ücretsiz otopark hazırladık. Konserlerin yapılacağı sahne, ışık ve ses sistemleri ile süslemelerin tamamını belediyemiz yaptı. 600’e yakın standın kurulması ve düzenin sağlanmasında zabıta ekiplerimiz hizmet verdi. Konservatuvar sanatçılarımız, bandomuz katılımcılara coşkulu saatler yaşattı. Bu yılki karnavalımız Adana’nın çeşitli noktalarında ‘sokak karnavalı’ formunda yapılacak. Belediye olarak yine karnaval komitesinin taleplerini imkanlarımız dahilinde karşılıyoruz” değerlendirmesini yaptı.