Adana sağlık çalışanları adalet istiyor

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından sağlık çalışanlarına ödenen ek ödemelerin emekli keseğine dahil edilmesi ve Adana Şehir Hastanesi'nde döner sermaye komisyonunda %20 ek ödemenin sürekli hekim arkadaşlara verilmesi konularını içeren basın açıklaması yapılarak adalet istenildi.

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından sağlık çalışanlarına ödenen ek ödemelerin emekli keseğine dahil edilmesi ve Adana Şehir Hastanesi’nde döner sermaye komisyonunda %20 ek ödemenin sürekli hekim arkadaşlara verilmesi konularını içeren basın açıklaması yapılarak adalet istenildi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Sendika Başkanı Bekir Nennioğlu, konuyla ilgili özetle şunları söyledi.
“Bugün hükümete ve hastane idaresine iletmek istediğimiz konular iki başlık altında toplanmıştır. Bunlardan ilki Sağlık-Sen’in yıllardır gündeminde olan ek ödemenin emekli keseneğine yansıtılması konusudur. İkincisi ise Adana Şehir Hastanesi’nde döner sermaye komisyonunda %20 ek ödemenin sürekli hekim arkadaşlara verilmesi aynen bakanlığın yaptığı gibi diğer sağlık mensubu arkadaşları yok sayma  zihniyetinin getireceği negatif hususlar üzerine olacaktır.
Sağlık-Sen yıllardan beri birçok konuda çalışanlarımıza artı kazanımlarla destek olmuştur. Sabit ödeme, promosyon ödemesinin çalışanlara verilmesi, engelli çocuğu olan anne yada babalara verilecek izinlerin yeniden düzenlenmesi, 4-B'li arkadaşlarımızın kadroya alınması  bu kazanımların ilk akla gelenlerdir.
İşte ek ödemenin emekli keseneğine yansıtılması konusu da yıllardır Sağlık-Sen’in peşinde olduğu bir konu olup dün itibarı kendisi de sağlıkçı kökenli olan  bir milletvekili  tarafından meclise yasa teklifi olarak sunulmuştur. Tabi ki bu teklifin meclisten geçmesi için iktidar milletvekillerinin de teklife destek olması gerekmektedir. Ama gelin görün ki sosyal paylaşım sitelerinde konu ile ilgili oluşturulması gereken kamuoyu yöntemlerinin tartışılması yerine “kim teklifi sundu”, “sen sunmadın”, “sen yoktun”, “sen ne yaptın bu güne kadar” gibi klasik sağlık mensuplarımızın maalesef sürekli yaptığı kısır tartışmalar yapılmakta bu da şahsımı üzmektedir.
Ancak birçok kişinin bildiği üzere motivasyonumuz, sağlık mensuplarına alınacak en ufak bir kazanım için bile mücadele etmek üzerinedir. Bu sebeple öncelikle Adana Sağlık-Sen şubesi olarak teklifi sunan milletvekilimize teşekkür ediyoruz.  Ayrıca bütün milletvekillerimizden yasaya destek vermesini ve yasanın meclisten geçirilerek yıllardır sağlık mensuplarımızın kanayan yaralarından biri olan ek ödemenin emekli keseneğine yansıtılması hususunun çözüme ulaştırılıp bu konunun artık kapatılmasını bekliyoruz. Bu husus ile ilgili tüm Milletvekillerine mektup ile destek istenecektir.
Bildiğiniz gibi Bakanlığımızın yayınlamış olduğu ve teşkilatımızın şiddetle reddettiği yeni ek ödeme yönetmeliğinde hekim arkadaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmış, sağlık mensubu diğer arkadaşlarımız önemsenmemişti. Ancak yönetmeliği hazırlayanların unuttuğu bir husus var. Sağlık işi bir ekip çalışmasıdır. Ameliyathanede ameliyat yapan bir hekim ne kadar önemliyse ona yardım eden hemşire, anestezi teknisyeni, oksijen tüpünü kontrol eden teknisyen, ameliyat malzemelerinin satın almasını sağlayan satın alma memuru, hastayı getiren hastabakıcı, ameliyathanenin temizliğini sağlayan görevli de bir o kadar önemlidir.
İşte bu sebeple başta da söylediğim gibi uzun yıllar masa başında oturup sahanın sorunlarını unutanların hazırladığı yeni yönetmelik iş barışını bozmaktadır. Dolayısıyla bu yönetmeliğin Bakanlık tarafından sendikaların da görüşü alınarak tekrar incelenip çalışanların menfaatine revize edilmesi ivedi bir konudur.
Bugün basın açıklamamızın ikinci gündem maddesi Adana şehir hastanemizde dün döner sermaye komisyonunda bazı yoğun yerlerde çalışanlara motivasyon amaçlı verilen %20 oranındaki ek ödemenin aynen bakanlığın zihniyeti ile sağlık mensupları ötelenerek hekim arkadaşlara verilmiş olmasıdır.  Sağlık-Sen bakanlığın ve bürokratlarının oluşturmaya çalıştığı hekim bakanlığı zihniyetine karşı olup ileride iş barışı bozulacağı için bu gün tüm muhataplarına tedbir almaları hususunda  son kez seslenmektedir.”