Adana SP'de kriz!

Saadet Partisi'nin Adana İl Başkanlığı koltuğuna bir yılda 3 il başkanı oturdu. Genel merkeze rağmen il başkanı olarak seçilen Ahmet Beyaz, atanmış il yönetimine başkan yardımcısı olarak atanıp teşkilatın yeniden seçimlere gitmesi planlanıyor.

Saadet Partisi’nin Adana İl Başkanlığı koltuğuna bir yılda 3 il başkanı oturdu. Genel merkeze rağmen il başkanı olarak seçilen Ahmet Beyaz, atanmış il yönetimine başkan yardımcısı olarak atanıp teşkilatın yeniden seçimlere gitmesi planlanıyor.
GENEL MERKEZE RAĞMEN İL BAŞKANI SEÇİLDİ
Uzun yıllar SP Adana İl Başkanı olan Mustafa Gözütok görevden ayrılıp yerine genç bir isim olan Musa Ahmet Kaya atandı. Kaya’nın il başkanı olmasından sonra teşkilatta çatlak sesler çıkınca kongre kararı alındı. Musa Ahmet Kaya genel merkezin adayı olarak seçimlere katılırken karşısına Ahmet Beyaz atandı. Ahmet Beyaz, genel merkezin adayı olan Musa Ahmet Kaya’yı geride bırakarak il başkanı oldu.
SEÇİLMİŞ İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINIP BAŞKAN YARDIMCISI YAPILDI!
SP Genel Merkezi bu sonucu kabullenemedi. Genel merkeze rağmen seçim kazanılması SP’nin geleneğinde yer alan bir olay değildi. Genel merkez bu kez seçilmiş il başkanı Ahmet Beyaz’ı görevden aldı. Beyaz’ın yerine Eski İller Bankası Bölge Müdürü olan Hasan Şaybak’ı il başkanı olarak atadı. Ahmet Beyaz ise Hasan Şaybak’ın listesinde başkan yardımcısı oldu. 1 yılda 3 il başkanı değiştiren SP’nin Adana’da önümüzdeki günlerde seçime gitmesi bekleniliyor.