Adana ve Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu

Adana ve Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu düzenlendi.

 Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
Cumhuriyet Başsavcılığımızca, silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 26 Aralık'ta Adana ve Gaziantep’te operasyon düzenlenmiştir.
Planlı yürütülen soruşturma kapsamında, operasyon aşamasına kadar yapılan ön ara yakalamada 33 ruhsatsız tabanca ve 3 bin 325 mermi ele geçirilmiş, yakalanan 1 şüpheli ise tutuklanmıştır. Aynı soruşturmada elde edilen deliller neticesinde, silah kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen şüphelilere yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca “gecikmesinde sakınca bulunan hal” kapsamında değerlendirilerek, 26 Aralık’ta Adana il merkezinde 3, Ceyhan ilçesinde 5 ve Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 4 olmak üzere toplam 12 adreste arama kararı verilmiştir. Düzenlenen operasyonda aralarında emekli polis memuru ve emekli infaz koruma memurunun da bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yakalanan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da 1’i kuru sıkı olmak üzere 6 tabanca ve 3 tüfek ile bu silahlara ait 221 adet mermi ve çok sayıda şarjör ele geçirilmiştir.
Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü, ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “6136 Sayılı Yasaya Muhalefet” suçundan tutuklanmış, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.
            Tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir.

Adana Gaziantep silah kaçakçılık