Adana'ya 20 milyon lira hibe

Yaşanan sel felaketinin ardından Adana'ya merkezi hükümetin toplamda 20 milyon lira hibe para gönderdiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı meclis oturumunda yapılan açıklamalarda 5 milyon lira Büyükşehir'e, 4 milyon Seyhan'a, 2'şer milyon lira Çukurova ve Sarıçam'a, 5 milyon lira Yüreğir'e ve 1'er milyon lira da Ceyhan ile Karataş ilçelerine gönderildiği öğrenildi.

Yaşanan sel felaketinin ardından Adana’ya merkezi hükümetin toplamda 20 milyon lira hibe para gönderdiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı meclis oturumunda yapılan açıklamalarda 5 milyon lira Büyükşehir’e, 4 milyon Seyhan’a, 2’şer milyon lira Çukurova ve Sarıçam’a, 5 milyon lira Yüreğir’e ve 1’er milyon lira da Ceyhan ile Karataş ilçelerine gönderildiği öğrenildi.
GÜLAÇTI: BELEDİYENİN BORCU BİTMEZ
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı, Büyükşehir Belediyesi’ne ayrıca 15 milyon lira yağmur suyu tahliyesi projesi kapsamında kredi verileceğinin altını çizip ‘Adana’nın borçları da bitmez, sorunları da bitmez. Büyükşehir’e borçlanma yetkisi verdik. Bankalar kredi vermedi. Bunu çözmek adına İller Bankası 103 milyon liralık teminat verip krediyi almalarını sağladı. Demek ki merkezi hükümet yerel yönetime sahip çıkıyor. Geçmiş dönemden gelen ulaşım sorunu dahil bir sorunu çözemeyen ve çivi çakmayan belediye başkanlığı ile karşı karşıyayız. Yeter ki siz proje üretin. Biz desteğimizi veririz’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.
KARALAR: BOŞ YERE ATIP TUTUYORSUNUZ
Başkan Zeydan Karalar kendisine getirilen ‘işten attığın kişileri açıklamıyorsunuz’ eleştirilerine yanıt verip ‘Sözleşmeli hariç bin kişi çıktı belediyeden. ASKİ dahil olmak üzere 2 bin 200 kişinin altında insan işten ayrıldı. Siz abarttıkça abartıyorsunuz. Rakamları vermekten imtina etmem. Bu belediye çalışır hale gelene kadar işçi çıkışları devam eder’ dedi. Büyükşehir Belediyesi’nden sözleşmeliler hariç 900’ün civarında, ASKİ’den ise 100 kişinin emeklilik istediğini, 112 kişinin sözleşmeli olarak işine son verildiğini ve 350 civarında ise kişinin iş akidinin fesih edildiğini söyleyen Karalar iddialara yanıt vermiş oldu.
MERCİMEK: YEREL BASINA KATKI KOYALIM
CHP’li Serdar Seyhan ise mecliste başkana yönelik eleştiri getirenlerin üslubunun hakaret boyutuna ulaşmasının ve yalan ifadelerinin kullanılmasının bu meclise yakışmadığını belirterek tüm meclis üyelerini dikkatli davranmaya davet etti. İYİ Partili Recai Mercimek ise Zeydan Karalar’ın 655 bin oy alarak Adanalılar tarafından seçilen bir belediye başkanı olduğunun altını çizdi ve tüm meclis üyelerini beyaz sayfa açan yönetime karşı duyarlı olmaya davet etti. Bu arada Recai Mercimek, yerel basının maddi anlamda sıkıntı içinde olduğunu ve toplumun da okuma oranının düştüğünü söyledi ve belediyenin yerel basına destek vermesinin gerekliliğine işaret edip bu konuda ayrılan fondaki miktarın da artırılmasını istedi.