Adana'ya KIRMIZI KART!

UNESCO yaratıcı şehirler gastronomi kenti başvurusunda Adana'ya 2.kez RED yanıtı verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, UNESCO yaratıcı şehirler ağı programı kapsamında gastronomi alanında başvuruda bulunup bu unvanı almak istedi. İlk başvurusunu 2019 yılında yapan Büyükşehir Belediyesi red yanıtı almıştı. Afyon Büyükşehir Belediyesi unvanı alırken tabiri caizse ‘Kaymağı Afyon yemişti’.
‘SİVAS VE BURSA’ ONAYLANAN ŞEHİRLER…
İkinci kez başvuru ise 2021 yılında yapıldı. 30 Haziran tarihine kadar Paris’teki üst kurula ulaşacak olan başvuru dosyası incelenerek karara bağlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu kabul edilmeyerek 2.kez red kararıyla karşılaşıldı. Bu kez dosyası kabul edilerek onaylanan belediyeler, Sivas ile Bursa Büyükşehir Belediyeleri oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi iki yıl üst üste sınıfta kaldı. Oysaki Başkan Zeydan Karalar bu yıl yapılan başvurudan çok ümitliydi. Afyon’un dosyasını hazırlayan kişiye de oldukça güvenip inanıyordu.
KARALAR VE ELBAN ÜMİTLİ KONUŞMUŞTU
Başvuru ile ilgili olarak bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında başvurunun kabul edileceğine dair ümitli olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, projenin Adana’nın projesi olduğunu ve paydaşlarının da katkı verdiğini belirtip “Ağa girersek Adana inanılmaz derecede prestij kazanacaktır” yorumunda bulunmuştu. Adana Valisi Süleyman Elban ise o toplantıda yaptığı açıklamada “Gastronomi konusunda bu unvanı almak Adana’nın hakkıdır. Çünkü endemik bitkilere sahip, zengin ve geniş mutfağı olan ve Lokman Hekimin hemşerisi olan kentimizde mutfağımız aynı zamanda şifa dağıtacaktır.” sözleriyle paydaş olarak desteklerini verdiklerinin altını çizmişti.