Adana, yatırımda Türkiye'nin gururu olacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'nın yatırımda Türkiye'nin gururu olacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın yatırımda Türkiye’nin gururu olacağını söyledi.

Karalar, Adana’da düzenlenen “Yatırımda Devlet Desteği ve Yatırım Teşvik Belgesi Uygulamaları” konulu seminerin açılışın, yatırımın, üretimin, istihdamın, Türkiye için ne kadar önemli olduğunu bilen bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yatırımcının her koşulda yanında olduğunu belirtti.

Sözde değil Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları çalışmalarla, uygulamalarla bunu kanıtladıklarını ifade eden Başkan Karalar,   “Ülkemiz için, Adanamız için yatırımın değerli olduğunun farkına vararak yatırımı kaçıran değil, teşvik eden, sanayicinin, yatırımcının önünü açan bir yönetim tarzımız var’’ dedi.

’’Söz konusu Adana ise gerisi teferruattır” diyen Zeydan Karalar, bir ve birlikte olma yolunda ilerleyen Adana’nın oluşmasında odalar, organize sanayi ve borsa başkanlarının önemli katkıları olduğunu söyledi.

Son dönemlerde Adana’nın vitese takmış giden, yatırımların olduğu, yatırımların büyüdüğü bir kent olmaya başladığını dile getiren Başkan Karalar, “Adana, sanayide köklü geçmişi, bilgi ve birikimi olan bir kenttir. İnancım odur ki ihracatta, yatırımda yine Türkiye’nin gururu olacaktır” diye konuştu.

Ülke kaynaklarının doğru kullanımı, insanların daha mutlu ve huzurlu yaşaması, refah düzeyinin artması için köylerden kente göçün önünün alınması gerektiğini söyleyen Başkan Zeydan Karalar, bu nedenle ilçe bazlı teşvik sisteminin önemli olduğunu ancak etki alanının daha çok genişletilmesi gerektiğini söyledi.
ŞAHİN: İHRACAT BİR YILDA 50-55 MİLYAR DOLAR ARTTI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulamaları ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Mehmet Yurdal Şahin ise Adana'da devlet yardımları ve teşvik belgesi uygulamaları hakkında yatırımcıları bilgilendirdi.
Kovid-19 sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle devletlerin ilk aklına gelen şeyin devlet yardımları olduğunu söyleyen Şahin, serbest piyasa mekanizmasına en önemli müdahale aracının devlet yardımları olduğunu söyledi.

 

Zeydan Karalar yatırım