Adanalılar yoga yapacak

Uluslararası Yoga Günü kutlamaları, Adana'da Atatürk Parkı'nda yoga uzmanlarının gözetiminde gerçekleştirilecek.

Türkiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Herkes İçin Spor Federasyonu Adana İl Temsilcisi Filiz Yaldız, 21 Haziran Uluslararası Yoga Günü’nün, Adana’da bu yıl ilk kez kutlanacağını duyurdu.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Federasyonu Adana İl Temsilciliği ve YogaLOFT Adana’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Yoga Günü’nün, Adana’da Atatürk Parkı’nda kutlanacağını, etkinliklerin ücretsiz ve her kesime açık olacağını belirten Filiz Yaldız, Uluslararası Yoga Günü’nün dünyada kabulüyle ilgili bilgi verdi.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 177 ÜLKENİN DESTEĞİYLE ONAYLADI
Yaldız, “Hindistan Başbakanı Sayın Narendra Modi'nin yaptığı talep doğrultusunda, 27 Aralık 2014 tarihinde Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 177 ülkenin desteğiyle, 21 Haziran'ın Uluslararası Yoga Günü olarak her sene tüm dünyada kutlanmasını onaylamış ve duyurmuştur.
Bu yıl ilk kez 21 Haziran’da Adana Atatürk Parkı’nda ücretsiz olarak yapılacak bu etkinlik 7’den 70’e, daha önce yoga yapmış veya yapmamış herkesin katılımına açık olacaktır. Çalışma YogaLOFT’un sertifikalı ve deneyimli yoga eğitmenleri rehberliğinde gerekleştirilecektir” dedi.
YOGA MATI VE HAVLULAR UNUTULMASIN
21 Haziran Salı günü saat 18:00’de Adana Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek Uluslararası Yoga Günü etkinliklerine katılacak Adanalıların yoga matı (Hijyenik ve rahat şekilde yoga yapmaya yarayan ince minder-altlık) ve havlularını getirmeyi umutmamaları gerektiğini kaydeden Filiz Yaldız, kent halkını, özel güne davet etti.

YOGA LOFT HAKKINDA
YogaLOFT, Ocak 2010’da Adana’da açılmış ilk Hatha Yoga stüdyosu olup, sunduğu uluslararası geçerliliği bulunan Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programı Yoga Alliance tarafından onaylanmış, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tek yoga okuludur.

Adana Yoga Atatürk Parkı