ADANASPOR FIRSATI DEĞERLENİREMEDİ!

Düşme hattınndan kurtulmak için mücadele veren Adanaspor, pazartesi akşamı ayağıma gelen fırsatı elinin tersiyle itti ve potada kaldı. Toros Kaplanları uzun süre önde götürdüğü maçta Bodrumspor ile 1-1 berabere kalarak ligde kalma mücadelesinde yara aldı.

Düşme hattınndan kurtulmak için mücadele veren Adanaspor, pazartesi akşamı ayağıma gelen fırsatı elinin tersiyle itti ve potada kaldı. Toros Kaplanları uzun süre önde götürdüğü maçta Bodrumspor ile 1-1 berabere kalarak ligde kalma mücadelesinde yara aldı.

BÜYÜK BALIK KAÇTI

Toros Kaplanlar, 59 dakika önde götürdüğü ve hakimi olduğu maçta, 86’ıncı dakikada Bodrumspor’un 20 yaşındaki Adanalı forveti Ege Bilsel’in attığı gole engel olamayınca ligde kalma mücadelesinde büyük önemi olan 2 puanı elinden kaçırdı.

Turunca beyazlı ekip, rakiplerinin puan kaybettiği hafta sahadan galibiyetle ayrılmayı başarsaydı puanını 34’e yükseltecek ve Tuzlaspor ve Manisaspor’u puan farkıyla geçecek, Ümraniyespor ve Astor Enerji Şanlıurfaspor ile puanlarını eşitleyecekti. Adanaspor defansının bir anlık dalgınlığı Turuncu Beyazlı ekibi 2 puandan etti ve kaçan balık büyük oldu.

SKORU TUTMA DÜŞÜNCESİ PAHALIYA PATLADI

Adanasporlu futbolcuların uzun süre önde götürdükleri maçın son bölümünde skoru tutma düşüncesiyle geriye çekilmesi pahalıya patladı.  Skoru tutma düşüncesine son dakikalardaki defans hatası da eklenince, Toros Kaplanları avucunun içindeki galibiyeti kaçırdı.

FERNANDES 8 GOLE ULAŞTI

Adanaspor’un Şilili golcüsü Junior Fernandes takımının gol yükünü çekmeye devam ediyor. 35 yaşındaki forvet oyuncusu, Bodrumspor karşısında 26’ncı dakikada kazanılan penaltıyı gole çevirerek ligde 23 maçta 8 gole ulaştı.

Junior Fernandes, Bodrumspor maçında gol attığı için mutlu, ancak takımı puan kaybettiği için üzüntülü olduğunu belirterek, “Önemli olan benim gol atmam değil, takımızın kazanmasıydı. Golü kümün attığının bir önemi yok. Beraberlik için üzgünüz. Kaybettiğimiz 2 puanı Çorum maçında telafi edeceğiz” dedi.

PENALTIYI GÖRMEDİ

26’ncı dakikada meydana gelen pozisyonda VAR uyarısıyla Adanaspor lehine penaltıyı veren hakem Yasin Kol, maçın son anlarında Bodrumspor kalesi önümde yaşanan karamboldeki net penaltıyı görmedi.

Yasin Kol’un yanlışına VAR Hakemi Mustafa İlker Coşkun da ortak oldu. Coşkun, haskem Yasin Kol’u izlemeye davet etmedi ve pozisyonun temiz olduğunu bildirmesi üzerine Adanaspor’un bıuz gibi penaltısı güme gitti ve Turuncu Beyazlılar belki de ileriki haftalarda çok arayacağı 2 puandan oldu.

KILIÇ’IN ‘VAR’ İSYANI

Adanaspor teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç, hakem yönetimini eleştirerek, “Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz” dedi.

Maçın son dakikalarında futbolcularının penaltı beklediği pozisyonla ilgili konuşan Kılıç, “Bu pozisyon eğer penaltı değilse ben bir daha ne hocalık yapağım ne de maç seyredeceğim. Bir takımın kaderi bu, belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz. VAR’dakilere söylüyorum. Buradaki hakemin bir şeyi yok, görse zaten çalacak. Onu çağıracaksınız ki bakacak. Kaçan iki puanla sezon sonunda Allah korusun küme düşsen ne olacak? Hakem hata yapabilir. VAR nasıl hata yapabilir, oturduğunuz yerden maçı seyrediyorsunuz. Oturuyorsun, seyrediyorsun, ‘Pozisyon eline çarpmadı’ diyorsun. Yalancısın sen o zaman. Türkiye korkunç bir sezon yaşıyor hakemlere dayalı. Ben VAR’daki bir hakemin hata yapmasını kabul edemiyorum. Buradan çıkacak 2 puan bizi belki çok önemli yerlere taşıyacaktı aşağılardan kurtulmak için, maalesef bizim dışımızdaki bir güç bunu engelledi diye düşünüyorum. Maçın hakemi de bütün iyi niyetiyle maçı yönetti. Benim sözlerim VAR hakeminedir” diye konuştu.