ADIM ADIM HEDEFE

Adana Demirspor, Ümraniyespor'u devirdi ümitlerini arttırdı.

Teknik Direktör Ümit Özat'la atağa kalkan Adana Demirspor, Spor Toto 1. Ligi'nin 28'inci haftasının erteleme maçında play off yolundaki rakiplerinden Ümraniyespor'u 3-1 devirerek uzun bir aradan sonra klasmanda ilk 6'de kendine yer buldu.
Mavi Lacivertli takımın rakibine 5 Ocak'ın çimlerini dar ettiği maçta, 3-1'den sonra tribünler şampiyonluk türküleri söylemeye başladı. Mavi Lacivertli taraftarlar, başkan Murat Sancak'tan şampiyonluk istedi ve "O sene bu sene olsun" diye seslendi.
ÜMİT'LE BAHAR GELDİ
Takamın başında sahaya çıktığı ilk maçında İstanbulspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olduktan sonra 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik alan Teknik Direktör Ümit Özat ile Adana Demirspor'a adeta bahar geldi. Mavi Lacivertli takım Ümit Özat yönetiminde bu sezon ilk kez 3 maç üst üste galip geldi. Adana Demirspor, Özat yönetiminde çıktığı 8 maçta kalesinde 5 gol görürken, rakip filelere 12 gol bıraktı. Mavi Lacivertliler bu maçlardan 17 puan çıkardı.
ÖZAT: HEDEFE ULAŞACAĞIZ
Göreve geldiğinde taraftarların küme düşmeme korkusunu nasıl atlatacağının hesaplarının yapıldığı Adana Demirspor'u 7 haftada yeniden iddialı konuma getiren Teknik Direktör Ümit Özat, Mavi lacivertli takımın hedefine mutlaka ulaşacağını söyledi. Özat, “Önümüzde 6’sı lig, 3’ü play-off olmak üzere 9 final maçı var. Hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yaparak başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.
 Ümraniyespor maçını değerlendiren Özat, ilk yarıda tam bir taktik takımı gibi oynadıklarını, ikinci yarıda golü yiyene kadar birlikte savunma yapan, istediğinde olgun hücuma çıkan bir ekip görüntüsünde olduklarını belirtti. Hak ettikleri bir galibiyeti aldıklarını kaydeden Özat, “Rakibimize pozisyon vermedik. Sadece uzaktan yediğimiz bir gol var. O da orta saha oyuncularımızın, savunmaya yanaşmasından kaynaklandı. Taraftarlarımıza, başkanımıza ve oyuncularıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gelecek maçlara final maçı gibi bakacaklarını belirten Özat, “Bu maçı kazandık ancak her şey bitmiş değil. Önümüzde 6’sı lig, 3’ü play-off olmak üzere 9 maç var. Başaracak gücümüz ve kalitemiz var. Allah’ın izniyle her maça final maçı gibi bakıp, hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yaparak başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
GALİBİYET ÇİFTETELLİSİ
Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Ümraniyespor maçının bitimiyle sahaya inerek, futbolcularını tek tek kutladı. Yedekler dahil tüm futbolcuları öperek soyunma odasına gönderen Başkan Sancak, takımın dinamosu Hamidou Traore ile karşılıklı çiftetelli oynamayı da ihmal etmedi. Başkan Sanvak ve Traore'nin çiftetellisine taraftarlar da alkışlar eşlik etti.
NÖBETÇİ GOLCÜ İŞBAŞINDAYDI
Adana Demirspor'un ikinci yarı başında Çaykur Rizespor'dan transfer ettiği Oleksandr Gladkyy, Ümraniyespor maçında yine gölünü attı. Oynadığı maçlarda kritik dakikalarda attığı gollerle taraftarların nöbetçi golcü adını taktığı Gladkyy, Ümraniyespor maçında attığı gol ve oynadığı oyunla bir kez daha taraftarların alkışlarını aldı.
MAÇIN YILDIZI ERDAL ÖZTÜRK LEGEAR
Adana Demirspor - Ümraniyespor maçının yıldızı Mavi Lacivertli takımın orta saha oyuncuları EArdal Öztürk ile Jonathan Leager oldu. Leager attığı milimetrik paslarla golcüleri golle buluştururken, Erdal Öztürk hem oynadığı oyun hem de attığı golle dikkatleri üzerine çekti.
BAŞKANLAR MAÇTA
Adana Demirspor - Ümraniyespor maçını Vali Mahmut Demirtaş ve Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın yanısıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti Adana il Başkanı Şerif Güler, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük de izledi.
BAŞKANLARIN GOL SEVİNCİ
Adana Demirspor'un galibiyeti, kapalı ve maraton ile Muharrem Gülergin tribünleri gibi protokol tribününde büyük sevinç yarattı. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, galibiyeti birbirlerine sarılarak kutladı.