Afet bölgesi ilan edin

CHP Milletvekilleri Ayhan Barut ve Orhan Sümer'den Hükümete çağrı var

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ile Orhan Sümer dün bir açıklama yaparak Adana’da yaşanan son yağışlar sonrasında hayatın adeta durduğunu, esnafın, çiftçinin ve halkın mağdur olduğunu belirterek ‘Afet bölgesi ilan edin. Esnafın ve çiftçinin borçlarını erteleyin’ dediler.
BAKAN ADANA’YA GELİP İNCELEME YAPMALI
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Ayhan Barut, Bakanı afet bölgesini incelemeye davet ederek “Adana'da özellikle son 2 yıldır aşırı yağışlar nedeniyle üreticilerimiz zorda kalıyor. Narenciye ve meyve bahçeleri, soğan ve buğday ekili tarlalar büyük risk altında. Sulara gömülen ekili ve dikili arazilerdeki zararın boyutu elbette sular çekilince ortaya çıkacaktır. Bir an evvel bu olumsuzluklar gözetilerek bölgemiz afet alanı kapsamına alınmalıdır. Mümkün olduğunca zarar tespiti yapılmalı, söz konusu zararların tamamı karşılanmalıdır. Mağdur üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na olan borçları faizsiz 2 yıl süreyle ertelenmeli, üreticilerin zararlarının yerinde tespiti için Tarım ve Orman Bakanı ile üst düzey bürokratları kentimizde incelemelerde bulunmalıdır" dedi.
 
SÜMER: AK PARTİLİ VEKİLLER DESTEK VERSİN
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ise yaptığı açıklamada “Yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Bunun yanı sıra kent merkezinde çok sayıda işyeri ve ev sular altında kaldı. Bazı yolların çökmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Sular tam olarak tahliye edilemedi. Cuma gününe kadar yağışların devam edecek olması felaketin boyutlarını daha da artıracaktır. Bir an önce Adana bölgesi afet kapsamına alınmalıdır. Çiftçinin ve esnafın borçları ertelenmeli ve zararları karşılanmalıdır. Adanalılara geçmiş olsun. Felaketle mücadele eden tüm görevlilere teşekkür ediyorum.” dedi. Bu arada AK Partili Milletvekillerinin de olaya sahip çıkmasını isteyen Sümer, ‘Bir tane Adana var’ açıklaması ile de göndermelerde bulundu.