AKAY'I MECLİS ÜYELERİ MUTLU ETTİLER!

İLK DEFA MUTLU OLMUŞ SAYIN AKAY...

Seyhan Belediyesi’nin Pazartesi günü yapılan meclis oturumunda Başkan Akif Akay’a yönelik Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinden gelen eleştiri ve arkasından ise önerileri dikkatle dinleyen Başkan Akif Akay, “Bugüne kadar yapılan meclis oturumları arasında en fazla mutlu olduğum oturum bu oturum oldu. Keyif aldım” dedi.
MHP ve AK Parti’ye mensup meclis üyelerinin kürsüye gelerek 15 aylık meclis oturumlarını değerlendirdiği toplantı yaklaşık olarak 1 saat 45 dakika sürdü. Oturumlarda söz alan MHP’li Şehmus Uçar faaliyet raporu girişinde belediyenin vizyonu ve misyonu ile ilgili güzel sözlerin yazıldığını belirterek, “Keşke o sözlerin hakkını verebilseydiniz” dedi. Müdürlüklerin faaliyetlerini eleştiren Uçar, reklam harcamalarına değinerek, ”Reklamlarla hizmet olmaz. Hizmeti siz sahada ortaya koymalısınız” diye konuştu. Uçar, daha sonra Belediye Başkanı Akay’a yapılması gereken hizmetler hakkında önerilerde bulundu.
AK Parti'li Mustafa Tunç ise rehabilitasyon merkezinden neden vazgeçildiğini, kentsel dönüşümle ilgili gelişmeleri, yeşil alan sosyal donatı alanların akıbetini merak ettiğini belirtti.
İptal edilen halk kartlara da değinen Tunç, 2 bin adet kartın iptal edildiğini ve 17 aydır yerine konulmadığını şuan 500 civarında kart dağıtıldığını söyleyerek, “Seyhanlıyı dilenci haline döndürmeyin. Bir kart için kapılarınıza gelen insanlara form dahi veremem, git torpil getir dememelisiniz” dedi.
Eleştirilere cevap veren Başkan Akay da, Tunç’un söylediği son söz dışında her şey için teşekkür ederek, “Bugüne kadar git torpil getir diye kimseye söylenmiş değil. Açıkça söyleyeyim ben ilk defa bir meclis toplantısı yaptığımı hissettim” dedi. AK Parti'li Yalçın Limoncu da aynı görüşte olduğunu dile getirdi.
Bütün konuşmaların yapıcı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Limoncu, birlik ve beraberlik içerisinde Seyhan’a neler yapılması gerektiğini CHP’li meclis üyeleri ile meclis dışında da konuştuklarını söyledi. Seyhan Belediyesi’nin tek başına çözemeyeceği konuların da olabileceğine işaret eden Limoncu, kendilerinin de bazı konularda destek olabileceğini, bu nedenle henüz başlatılamayan projelerde aktif olarak yer almak istediklerini belirterek, ”Bundan sonraki meclislerde de sadece dertleşmeyelim, sonuca ulaşma noktasında da gayret gösterelim diyorum” dedi.
Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 4 maddenin teklif olması nedeniyle ilgili komisyonlara havale edildi.