Akça: Kurtuluş Bayramı kutlu olsun

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Mustafa İlker Koca, Adana'nın kurtuluşunun yıldönümü münasebeti nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Adanalıların bayramını kutladı.

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Mustafa İlker Koca, Adana’nın kurtuluşunun yıldönümü münasebeti nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Adanalıların bayramını kutladı. 
Akça açıklamasında özetle şunları söyledi. “Adana toprağı bereketli, potansiyeli yüksek, her mevsimi ayrıbir güzel şehrimizdir. Adana ülkemiz ekonomisine yön veren en önemli şehirlerimizden birisidir. Adana tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihte de Adananın merkez olduğu coğrafibölge, günümüzde olduğu gibi gelişmelerin ve ekonomilerin güçlenmesi konusunda misyon ve vizyonlarını belirleyici olmuştur. Bu sebeple her dönem cazibe merkezi olma özelliğini sürdürmüştür.
5 Ocak Adana ve Adanalı için sıradan bir tarih değildir. 5 Ocak Adana üzerindeki kötü niyetli emellerin sona erdiği bir gündür. Kurtuluş savaşı esnasında halkımız çok acılar çekse de; halkımızın üstün direnişi dirayeti ve diplomatik bir kararlılıkla Adana’mız  5 Ocak 1922 de resmen düşman işgalinden kurtulmuştur.Tarihimizde Adana ile ilgili en önemli detay Mustafa Kemal ATATÜRKün  1918  yılında geldiği Adanada dönemin yetkililerine yazdığı telgrafta İskenderun Limanına çıkacak düşman askerlerine halk ve komutasındaki askerler tarafından ateş açılacağını bildirmesidir. Bu telgraf birçok tarihçi tarafından Adanada verilen bu emrin Kurtuluş Savaşının ilk emri olarak kabul görmesidir. 1923’de Adanaya tekrar gelen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK bu durumu ‘ bende bu vekayiin ilk his-i teşebbüsü bu güzel Adana da vücut bulmuştur. ‘  ifadesi en güzel kanıtı olmuştur. 5 Ocak vesilesiyle Adanamızın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlar; bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize  Allahtan rahmet gazilerimize şükranlarımı sunarım. Tüm Adanalı vatandaşlarımızın 5 Ocak Kurtuluş Bayramı kutlu olsun. “

Akça: Kurtuluş Bayramı kutlu olsun