Akıncı: Yerinde yönetim sistemini getireceğiz

Yüreğir Belediye Başkanlığı görevine talip olan CHP'li Av. Yusuf Akıncı, miting gibi toplantı gerçekleştirerek aday adaylığını açıkladı ve neden aday olduğunu ifade ettiği konuşmasında büyük destek aldı.

Yüreğir Belediye Başkanlığı görevine talip olan CHP’li Av. Yusuf Akıncı, miting gibi toplantı gerçekleştirerek aday adaylığını açıkladı ve neden aday olduğunu ifade ettiği konuşmasında büyük destek aldı.
Akıncı’nın adaylığını açıkladığı toplantıya Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve meclis üyeleri ile Yüreğir Belediye Başkan Aday Adaylarından Kamuran Karaca ile Sezai Göçer’de katıldı. Yüreğir’de 1989 ruhunu yeniden canlandırıp başarılı olacaklarını belirten CHP Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Yusuf Akıncı, ‘Barış’a ihtiyacımız var. Yerinde yönetimi tesis ederek kazanacağız. CHP’yi eski güzel günlerine yeniden kavuşturacağız’ dedi.
104 yaşındaki babasının eline öperek yola çıkan Av. Akıncı, siyasetin iddia işi olduğunu belirtti ve kazanmak içinde yola çıktığını söyledi. Akıncı, kendisinin iki hedefinden birisi olan Yüreğir’deki aday sayısının azlığını yenmek olduğunu söyledi ve kendisinin aday adayı olmasından sonra artmasından dolayı da mutlu olduğunu belirterek ‘Hep birlikte omuz omuza verip başaracağız‘ dedi. Aday adaylarının birbirlerine rakip olmadıklarını söyleyen Akıncı, ‘Kazanmak için doğru aday tespiti yapılmalıdır. Politikalarımızı halka iyi anlatabilir isek, örgütsel bütünlüğü sağlayabilirsek seçimi kazanırız. Sola bakan, ezilenlere ve sömürülenlere yakın duruşumuz ile çalışmalıyız’ ifadelerini kullandı.
CHP’nin elitlerin partisi olmadığının altını kalın çizgiler ile çizen Av. Yusuf Akıncı, CHP’nin halkın partisi olduğunu söyledi. Adayların kendi çıkarlarını partilerinin çıkarlarından ön planda tutmamalarını da salık veren Akıncı, iddialı olduğunu genel merkezin bu görevi kendisine vermesi halinde Yüreğir’in beldelerinin her birinde eski belediye başkanlarını burada görevlendirerek buraları yerinden yönetim ile kalkındıracağının sözünü verdi. Akıncı, Yüreğir’in makus talihini de böylelikle yeneceklerini söyledi. Irgatlıktan gelerek bugün Yüreğirlinin karşısında aday adayı olma şerefine erişen bir sol kimlik sahibi birey olduğunu kaydeden Av. Akıncı, ‘Birbirimizi kucaklayalım. Yüreğir CHP’nin kalesi olacaktır’ dedi.
Akıncı’nın toplantısına katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da yaptığı konuşmada Akıncı ile yıllar öncesine dayanan tanışmışlığının olduğunu ve belediye de birlikte çalıştığını belirtip başarı dileklerinde bulundu.