Akyatan Sahili deniz kaplumbağalarına yuva oluyor

Adana'nın Karataş ilçesindeki Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta carettalar yumurta bırakıyor.

Türkiye'nin uluslararası öneme sahip sulak alanlarından Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta carettaları ağırlamaya devam ediyor. Bazı anaç kaplumbağalar, hava sıcaklığının yükselmesiyle Çukurova Deltası'nın en geniş lagünü olan Akyatan ile Akdeniz arasında yer alan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın yaklaşık 22 kilometrelik kumsalına gece saatlerinde çıkıyor.
Kaplumbağalar, kazdıkları kumsala yumurtalarını bıraktıktan sonra tekrar denize dönüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı görevlileri de deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı bölgeleri belirliyor.
- Şu ana kadar 600'den fazla yuva tespit edildi
Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Turgut Çangır, AA muhabirine, bölgenin dünya çapında uluslararası zengin bir sulak alana sahip olduğunu söyledi.
Deniz kaplumbağalarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Çangır, "Hatay'dan Mersin Anamur'a kadar olan sahil şeridinin her kilometresinde deniz kaplumbağalarıyla ilgili çalışmalarımız mevcut. 22 kilometrelik alanımızda caretta caretta kaplumbağaları da var. Yeşil deniz kaplumbağalarımızın üreme ve çoğalmasıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor." diye konuştu.
 

Akyatan Sahili deniz kaplumbağalarına yuva oluyor