Aldırmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, Fetullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında olduğu 17 sanığın yargılanmasına dün Adana Adliyesi'nde başlanıldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Aldırmaz, sanayici Mustafa Varol, eski Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve Ferat Yüksel ile tutuksuz sanıklardan Oya Erişen, Öner Mersinligil, Mustafa Demir, Bekir Kadı, Cengiz Dinçer ve Tarık Kaplan ile avukatları katıldı.
ALDIRMAZ: İDDİA GÜLÜNÇ
35 yıl hapis cezası istenen eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, belediyenin kaynaklarını FETÖ/PDY'ye aktardığı iddialarına ilişkin, "Bir tanık, belediyenin 2 milyar dolarını cemaate aktardığımı söylüyor. Adana'daki fabrikaların işlem hacmi 1 milyar 700 milyon, Büyükşehir Belediyesinin 10 yıllık yatırımı bile bu kadar değil. İddia gülünç kalıyor." şeklinde konuştu. Duruşmada Aldırmaz'ın ve arkadaşlarının tutukluluk hallerinin devamına karar verilip duruşma 17 Haziran tarihine ertelendi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz