Alevi kesime duyarlılık bekliyoruz

CHP'li Meclis Üyesi Çelik'ten Hüseyin Sözlü'ye yardımları için teşekkür

Seyhan Belediyesi’nin Eylül ayı meclis oturumlarında konuşan CHP’li Meclis Üyesi Kemal Çelik, eski Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Tüm belediye başkanlarını da Alevi kesiminin sorunlarını çözme noktasında duyarlı olmaya çağırdı.
AKAY’I MI KASTETTİ?
Meclis oturumunda Dünya Barış Günü dolayısıyla bir konuşma yapan Meclis Üyesi Çelik, belediye başkanlığı döneminde Hüseyin Sözlü’nün Alevi kesiminin taleplerini yerine getirdiğini hatırlattı ve biraz da sitem ederek mevcut belediyelerin bu konuda duyarsız kaldıklarının altını çizdi. Hüseyin Sözlü’den gördükleri yardımı ve yaklaşımı sosyal demokrat belediyelerden göremediklerini belirten Çelik “Umuyorum ve diliyorum ki, bundan sonra yerel yönetimlerimizi daha duyarlı olacaklardır” dedi.
MUHARREM ORUCUNU HATIRLAYIN
Hiçbir zaman Sünnilik karşıtı olmadığını belirten Kemal Çelik, Alevilerin de vergi verdiğini, askerlik yaptığını, yurttaşlık görevini yerine getirdiğini belirtip “Bizler Muharrem Orucu’nda hatırlanmak istiyoruz. Benim sözlerim aslında bizi yok sayanlaradır. Belediye başkanı ve onun yönetiminden duyarlı davranmasını istiyorum” sözlerini meclis kürsüsünden kamuoyu ile paylaştı. Ramazan Ayı’nda Sünnilerin oruçlarına duyulan saygı gereği yerel yönetimlerin seferber olduğunu söyleyen Meclis Üyesi Çelik, ‘Muharrem Orucu’nda da hatırlayın’ dedi.