ALİ DEMİRÇALI'YA İLK GOL!

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Yüreğir Belediye Başkanlığına seçilen CHP'li Ali Demirçalı'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan adeta ilk gol geldi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Yüreğir Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Ali Demirçalı’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan adeta ilk gol geldi. Borç batağına bir belediye teslim alan Demirçalı, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde rezerv yapı alanında yer alan 2 parselde acele kamulaştırma yapacak.

KARAR METNİ AYNEN ŞÖYLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 6 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 5 Nisan 2024 tarih ve 8313 sayılı Cumhurbaşkanlı kararıyla, Yüreğir Belediyesi acele kamulaştırma yapmakla görevlendirildi. Kararda, “Adana İli, Yüreğir İlçesi, Ulubatlı Hasan Mahallesinde ilan edilen rezerv yapı alanında yer alan 16012 ada, 1 ve 2 parsel numaralı taşınmazlar ile üzerlerindeki muhdesatın, genel asayiş ve güvenlik yönünden sakıncalı yapıların tasfiye edilerek ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla Yüreğir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması, 2943 sayılı Kamulaştırma kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Karar, Adana’da siyasi çevrelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’ya ilk golü olarak değerlendiriliyor.